Μμμμμμ... ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ!

files/1/mag.jpg

Είμαστε μόλις μία ανάσα από το Πάσχα... Φροντίσαμε για τις λαμπάδες και τα φαναράκια μας. Φροντίσαμε, όμως, για την αγαπημένη μας μαγειρίτσα; Σας έχουμε μία υπέροχη κι εύκολη συνταγή για να μοσχομυρίσει το σπίτι σας κι όλη η γειτονιά!

                                                

Υλικά για μαγειρίτσα (για 4-6 άτομα περίπου)

    1 αρνίσια συκωταριά, καθαρισμένη
    Εντεράκι από αρνί (ψιλοκομμένο)
    1 κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο
    6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
    1 κρεμμύδι ξερό
    2 μαρούλια, ψιλοκομμένα
    1 μεγάλο ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
    ½ φλιτζάνι ρύζι γλασέ (ή καρολίνα)
    Αλάτι, πιπέρι

    Για το αυγολέμονο

    3 αυγά μεγάλα, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
    Χυμός από 2-3 λεμόνια (ανάλογα το μέγεθός τους)

Εκτέλεση:

Αρχικά, προτείνουμε να ψιλοκόψουμε όλα τα ζαρζαβατικά. Για να μην κουραζόμαστε πολύ, θα χρειαστούμε ένα καλό μαχαίρι. Και ποιο είναι καλύτερο από το κεραμικό μαχαίρι Kenji 15 εκ; Με το μαχαίρι αυτό, κόβουμε τα πάντα πανεύκολα και τέλεια! Τελειώσαμε στο λεπτό!

Συνεχίζουμε, με την συκωταριά. Τη βράζουμε σε άφθονο νερό που κοχλάζει και την αφήνουμε μέχρι να αποκτήσει ένα σταχτί χρώμα. Την βγάζουμε από την κατσαρόλα και την αφήνουμε να κρυώσει για να μπορέσουμε να την ψιλοκόψουμε. Στο σημείο αυτό, μπορούμε να πούμε με σιγουριά, ότι η καταλληλότερη κατσαρόλα για να βράσουμε τη συκωταριά μας είναι η μεγάλη κατσαρόλα από το κεραμικό σετ Bratmaxx. Θερμαίνονται πανεύκολα, διαθέτουν γυάλινο καπάκι για να βλέπετε πότε είναι έτοιμη και η κεραμική επιφάνεια θα δώσει μία επιπλέον νοστιμιά στην συκωταριά μας.

Σε μία άλλη κατσαρόλα, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε τη συκωταριά μας μέχρι να ροδίσει. Έπειτα, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μαρούλια, τον άνηθο και το ξερό κρεμμύδι το οποίο έχουμε τρίψει στον αναδιπλούμενο τρίφτη, για να μας χαρίσει το κρεμμυδάκι τον χυμό του. Σωτάρουμε για 5 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε νερό (2.5 λίτρα περίπου) αλάτι και πιπέρι.

Αφού πάρει μία βράση η σούπα μας, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά. Μέχρι να κρίνετε ότι η συκωταριά είναι μαλακή και η σούπα έχει αποκτήσει τη μορφή που επιθυμείτε. Στο τέλος, προσθέτουμε το ρύζι και βράζουμε για ακόαμ10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.

Για το αυγολέμονο: Το αγαπημένο μας σημείο διότι χωρίς αυτό η μαγειρίτσα μας είναι άνοστη. Χτυπάμε τους κρόκους μέχρι να αφρατέψουν κι έπειτα προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού χτυπώντας λίγο ακόμα. Για να είμαστε σίγουροι ότι δε θα πέσουν και τα κουκούτσια μέσα, χρησιμοποιούμε το Press Citron το οποίο στύβει εξαιρετικά τα λεμόνια χωρίς να πέφτουν τα κουκούτσια μέσα στο φαγητό μας και χωρίς να λερώνουμε τα χέρια μας.

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, την οποία ρίχνουμε στους κρόκους ανακατεύοντας μαλακά με μία ξύλινη κουτάλα. Αφού έχουν ανακατευτεί επιτυχώς, ρίχνουμε με ένα κουτάλι λίγη σούπα μέσα στα αυγά και ανακατεύουμε. Τέλος, ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα και βράζουμε για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Σερβίρουμε αμέσως τη ζεστή σούπα στο σετ ισοθερμικών μπολ και την τρώμε σιγά σιγά και απολαυστικά, χωρίς το φόβο ότι θα μας κρυώσει, διότι τα ισοθερμικά μπολ διατηρούν τη θερμοκρασία του φαγητού για πολλήήή ώρα...

Τσουγκρίζουμε τα αυγά, πίνουμε λίγο κρασάκι και... Καλή μας Ανάσταση!