Churros! Λουκουμαδάκια αλά ισπανικά...

files/1/5a5e60ba-43e0-4064-ae8c-116442b489b4.jpgΤα γνωρίζετε τα churros (τσούρος); Τα αγαπημένα λουκουμαδάκια που έρχονται από την Ισπανία ήρθαν και φέρνουν την επανάσταση στον κόσμο των λιχουδιών. Ας τα υποδεχτούμε με συνταγές...

Αρχικά, εφόσον πρόκειται για λουκουμάδες, το μυαλό μας πάει στο τηγανιτό. ναι...κανονικά έτσι θα ήταν! Αλλά εμείς έχουμε προμηθευτεί την ειδική συσκευή για churros η οποία τα φτιάχνει με την ελάχιστη δυνατή διαδικασία, γρήγορα, εύκολα και φυσικά υγιεινά! Και ας αναφέρουμε ότι αντί της ανυπόφορης μυρωδιάς του τηγανιτού μέσα στο σπίτι μας, θα έχουμε μία απίστευτη μυρωδιά που θα μας σπάσει τη μύτη. 

Απλά φτιάχνουμε το μίγμα, το τοποθετούμε μέσα στα καλούπια της συσκευής και ψήνονται μέσα σε 5 λεπτά. Χωρίς λάδια, χωρίς λίπη αφού η συσκευή μας είναι εντελώς αντικολλητική. 

Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι σε 5 λεπτά, άντε και με τον χρόνο προετοιμασίας σε 15 λεπτά, έχουμε ένα απίστευτό γλύκισμα το οποίο είναι και υγιεινό! Και το καλύτερο; Δεν κουραστήκαμε καθόλου! 

Ας πάρουμε μία γεύση...

Βασική συνταγή: 
Συστατικά: 

- 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5 γρ αλάτι
- 50 γρ βούτυρο
- 360 γρ νερό

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό μαζί με το βούτυρο και το φέρνουμε σε βρασμό. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σ' ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι.
Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Έπειτα, ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα του νερού μέσα στο αλεύρι και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί. 


Μία παραλλαγή: 
1 3/4 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
1 φλυτζ. νερό
1 αυγό χτυπημένο
ζάχαρη και κανέλα για το γαρνίρισμα
λάδι για τηγάνισμα

Αρχικά κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη σ΄ένα βαθύ πιάτο.
Ζεσταίνουμε το νερό μαζί με το λάδι σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει. Κατόπιν ρίχνουμε μέσα το μείγμα του αλευριού και το χτυπάμε με μια ξύλινη κουτάλα ώσπου να γίνει σφιχτός χυλός σαν ζύμη. Τον αποσύρουμε και αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αυγό και ανακατεύουμε.


Σοκολατένια churros
Ακολουθούμε μία από τις παραπάνω συνταγές προσθέτοντας στο μίγμα του αλευριού 30 γρ κακάο. 

Και βέβαια, τα συνοδεύουμε με.. ατελείωτες προτάσεις! Ζεστή σοκολάτα, μερέντα, μαρμελάδα, μέλι και κανέλλα, άχνη ζάχαρη... τα πάντα! 

Εφόσον έχουμε την μαγική συσκευή στα χέρια μας, δεν φοβόμαστε τίποτα και απολαμβάνουμε άφοβα!