Eggmaster ή κεμπαπmaster ή...

files/1/egg master.pngΤο καλύτερο δώρο για εργένηδες, η ιδανική λύση για τις μαμάδες, οι πιο πρωτότυπες συνταγές με αυγά σε σουβλάκι κι όχι μόνο, η πιο υγιεινή επιλογή, η πιο πρωτότυπη συσκευή. 

Το Eggmaster ψήνει κυλινδρικά σε σουβλάκι, σχεδόν ό,τι επιθυμούμε! 
Θέλουμε αυγά, τα ψήνει! Ή μήπως ομελέτα; Μπα... είμαστε κρεατοφάγοι! Θέλουμε κεμπάπ! Κι εμείς είμαστε του γλυκού... θέλουμε κέικ και κάτι σε σοκολάτα.

Με το Eggmaster οι μαμάδες βρήκαν το καλύτερό τους φίλο. Τα παιδιά που αρνούνται να φάνε το αυγό τους, τώρα θα ενθουσιαστούν. Επίσης, το βράδυ που είναι κουρασμένες να μαγειρέψουν και θέλουν κάτι γρήγορο και ελαφρύ, φτιάχνουν θρεπτικότατα αυγά, αυγοφέτες, μία τορτίγια ή ένα κεμπαπ.

Οι εργένηδες και οι φοιτητές που δεν μπαίνουν στην κουζίνα, απλά συνδέουν την συσκευή στην πρίζα και φτιάχνουν ό,τι τραβάει η όρεξή τους. Αυγά με μπέικον, λουκάνικο, πίτσα, εναλλακτικό σουβλάκι...

Και βέβαια, για τους/τις λιτοδίαιτες που προσέχουν, θα ευχαριστηθούν γεύση και συνταγές χωρίς έλαια, λίπη και θερμίδες. Γεύση τηγανιτού χωρίς να είναι τηγανιτό. 

Πάμε να γευτούμε μερικές συνταγές...

ΑΥΓΑ EGGMASTER 
Συστατικά: 1 ή δύο µεγάλα αυγά 
Οδηγίες: 
• Ψεκάστε τον κυλινδρικό θάλαµο ψησίµατος µε λάδι σε µορφή σπρέι. • Σπάστε 1-2 µεγάλα αυγά απευθείας στον θάλαµο ψησίµατος. • Για σφιχτά αυγά, αφήστε τα να ψηθούν για περίπου 6-8 λεπτά µέχρι να ανέβουν από µόνα τους ή αν θέλετε, µπορείτε να τα βγάλετε οι ίδιοι( µε µία µικρή ανατάραξη της συσκευής ή µε τη βοήθεια από ένα ξύλινο καλαµάκι). • Για λιγότερο σφιχτά αυγά (µελάτα) βγάλτε τα µετά από 5,5 λεπτά

Αν επιθυμούμε να φτιάξουμε μόνο ασπράδια, τότε ρίχνουμε μέσα στην συσκευή 3 ασπράδια κι ακολουθούμε την ίδια διαδικασία. 

Παρόμοια είναι η διαδικασία ομελέτας. Χτυπάμε ένα αυγό με αλάτι, πιπέρι και ένα υλικό της αρεσκείας μας, π.χ. τυρί και ρίχνουμε το μίγμα μέσα στην συσκευή.

ΑΥΓΑ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ 
Συστατικά: 1 µεγάλο αυγό 1 λωρίδα µπέικον ψηµένο 
Οδηγίες: 
• Ψεκάστε τον κυλινδρικό θάλαµο ψησίµατος µε λάδι σε µορφή σπρέι. • Σπάστε ένα αυγό απευθείας µέσα στον θάλαµο ψησίµατος. Πάρτε ένα ξύλινο καλαµάκι και τρυπήστε µε αυτό την λωρίδα µπέικον. Σαν να θέλετε να ράψετε µε το µπέικον. • Βάλτε το ξύλινο καλαµάκι µε το µπέικον µέσα στο κέντρο του αυγού. • Ψήστε για περίπου 6-8 λεπτά ή µέχρι να βγει από µόνο του από τη συσκευή. Αλλιώς, µπορείτε να τραβήξετε οι ίδιοι το ρολό.

B.C.T. (µπέικον και τυρί) 
Συστατικά: 1 τορτίγια 1 µεγάλο αυγό 1 κουταλιά της σούπας τριµµένο τυρί 1 κουταλιά της σούπας ψηµένο µπέικον Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Οδηγίες: • Ψεκάστε τον κυλινδρικό θάλαµο ψησίµατος µε λάδι σε µορφή σπρέι. • Ανακατέψτε µαζί όλα τα συστατικά σε ένα µπολ µεσαίου µεγέθους. • Κόψτε την τορτίγια σε κοµµάτια, τυλίξτε την σε ρολό και τοποθετείστε την στον θάλαµο ψησίµατος. • Ρίξτε τα ανακατεµένα υλικά στον θάλαµο ψησίµατος. Γεµίστε το ρολό µε τα υλικά και αφήστε περίπου 2 εκατοστά από την άκρη της τορτίγια. • Ψήστε για περίπου 8 λεπτά ή µέχρι να βγει από µόνο του από τη συσκευή. Αλλιώς, µπορείτε να τραβήξετε οι ίδιοι το ρολό. Αν θέλετε, µπορείτε να ξαναβάλετε το ρολό µέσα να ψηθεί για 2 λεπτά από την ανάποδη πλευρά του για πιο τραγανά αποτελέσµατα.

ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ (ΓΑΛΛΙΚΟ ΤΟΣΤ) 
Συστατικά για 2 άτοµα: 4 φέτες άσπρο ψωµί για τοστ κοµµένο σε κυβάκια 1 µεγάλο αυγό χτυπηµένο ½ κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλια ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλλα ¼ κούπας γάλα 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη 
Οδηγίες: 
• Ψεκάστε τον κυλινδρικό θάλαµο ψησίµατος µε λάδι σε µορφή σπρέι. • Ανακατέψτε µαζί όλα τα συστατικά σε ένα µπολ µεσαίου µεγέθους. Βεβαιωθείτε ότι όλο το ψωµί έχει βυθιστεί στο µίγµα. • Τοποθετείστε το µίγµα µέσα στον θάλαµο ψησίµατος και σπρώξτε προς τα κάτω ενώ το γεµίζετε, γεµίστε µέχρι την κορυφή στο σηµείο που γράφει “Eggmaster” κι έπειτα σπρώξτε το και πάλι. • Ψήστε για περίπου 5-6 λεπτά ή µέχρι να βγει από µόνο του από τη συσκευή. Αλλιώς, µπορείτε να τραβήξετε οι ίδιοι το ρολό. Το σερβίρετε µε σιρόπι από σφένδαµο αν επιθυµείτε.

ΚΕΜΠΑΠ
Συστατικά: 100 γρ. κιμά μοσχάρισιο, 100 γρ. κιμά χοιρινό, 100 γρ. κιμά αρνίσιο, Αλατοπίπερο, 20 γρ. κύμινο, 20 γρ. πολτοποιημένο κρεμμύδι    
Οδηγίες: 
• Ψεκάστε τον κυλινδρικό θάλαµο ψησίµατος µε λάδι σε µορφή σπρέι. • Ανακατέψτε µαζί όλα τα συστατικά σε ένα µπολ µεσαίου µεγέθους και πλάστε τα σε μακρόστενα, κυλινδρικά σχήματα. • Τοποθετείστε κάθε κύλινδρο στον θάλαµο ψησίµατος και σπρώξτε προς τα κάτω ενώ το γεµίζετε, γεµίστε µέχρι την κορυφή στο σηµείο που γράφει “Eggmaster” κι έπειτα σπρώξτε το και πάλι. • Ψήστε για περίπου 5-6 λεπτά ή µέχρι να βγει από µόνο του από τη συσκευή.                                     

ΠΙΤΣΑ EGGMASTER 
Συστατικά: 2 κοµµάτια ζύµη για τάρτα 1 κουταλιά της σούπας τοµατοπελτές ή σάλτσα για πίτσα ¼ κούπας τριµµένη µοτσαρέλα Υλικά της επιλογής σας κοµµένα σε µικρά κοµµάτια Ελάχιστη τριµµένη παρµεζάνα για να ρίξετε από πάνω 
Οδηγίες: 
• Ψεκάστε τον κυλινδρικό θάλαµο ψησίµατος µε λάδι σε µορφή σπρέι. • Ενώστε τα δύο κοµµάτια ζύµης σε ένα µε τα χέρια σας. • Σε µία επίπεδη επιφάνεια, απλώστε τη ζύµη και ανοίξτε την σε λεπτό κύκλο. Απλώστε µία λεπτή στρώση τοµατοπελτέ πάνω στο κέντρο της ζύµης. • Απλώστε την µοτσαρέλα στο κέντρο της ζύµης και προσθέστε τα κοµµένα υλικά της επιλογής σας. Πασπαλίστε µε λίγη τριµµένη παρµεζάνα αν επιθυµείτε, πάνω από τα υπόλοιπα υλικά. • Ρολάρετε τη ζύµη µε τα υλικά σφιχτά. Πρέπει να είναι αρκετά λεπτή για να χωράει στο eggmaster. Τσιµπήστε λίγο τις άκρες της για να «κάτσει» και εφαρµόστε την στον θάλαµο ψησίµατος. • Ψήστε για περίπου 6-8 λεπτά ή µέχρι να βγει από µόνο του από τη συσκευή. Αλλιώς, µπορείτε να τραβήξετε οι ίδιοι το ρολό. Αν θέλετε, µπορείτε να ξαναβάλετε το ρολό µέσα να ψηθεί για 2 λεπτά από την ανάποδη πλευρά του για πιο τραγανά αποτελέσµατα.

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΠΑΝΑΝΑ EGGMASTER 
Συστατικά: 1 κοµµάτι ζύµη που φουσκώνει 4 λεπτά κοµµένες φέτες µπανάνα (µπορείτε επίσης να προσθέσετε φράουλες κοµµένες) 1 κουταλιά της σούπας νουτέλα (ή µερέντα) Οδηγίες:
 • Ψεκάστε τον κυλινδρικό θάλαµο ψησίµατος µε λάδι σε µορφή σπρέι. • Απλώστε την ζύµη που φουσκώνει σε επίπεδη επιφάνεια. • Απλώστε την νουτέλα στη µία πλευρά της ζύµης και τοποθετείστε πάνω της την µπανάνα σε στρώσεις. • Ρολάρετε την ζύµη ξεκινώντας από την µεγαλύτερη άκρη προς την µικρότερη, διπλώστε και τις δύο µεριές και κλείστε τις άκρες. Ρολάρετε τη ζύµη µε τα χέρια σας και κάντε την πολύ λεπτή για να χωράει στο Eggmaster κι έπειτα τοποθετείστε την στον θάλαµο ψησίµατος. • Ψήστε για περίπου 10 λεπτά ή µέχρι να βγει από µόνο του από τη συσκευή. Αλλιώς, µπορείτε να τραβήξετε οι ίδιοι το ρολό. Αν θέλετε, µπορείτε να ξαναβάλετε το ρολό µέσα να ψηθεί για 2 λεπτά από την ανάποδη πλευρά του για πιο τραγανά αποτελέσµατα. Σηµείωση: βεβαιωθείτε ότι η ζύµη είναι κρύα και µην την αφήσετε να ζεσταθεί.

ΚΕΚΑΚΙΑ ΚΥΛΙΝΔΡΙΚΑ
Συστατικά: το συνηθισμένο κέικ της αρεσκείας σας
Οδηγίες:
• Ψεκάστε τον κυλινδρικό θάλαµο ψησίµατος µε λάδι σε µορφή σπρέι. • Παίρνετε λίγο από το μίγμα κέικ και το ρίχνετε μέσα στην συσκευή. Προσοχή! Γεμίστε την συσκευή μέχρι περίπου το μέσο καθώς το κέικ φουσκώνει. • Ψήστε για περίπου 10 λεπτά ή µέχρι να βγει από µόνο του από τη συσκευή.

Και μία φανταστική συμβουλή για φανταστικές εκπλήξεις. 
Εφόσον κρυώσουν τα κεκάκια, μπορείτε να τα βουτήξετε σε λιωμένη σοκολάτα και ίσως να τα πασπαλίσετε με πολύχρωμη τρούφα για να αποθεωθούν! 

Καλή μας απόλαυση...!!!