Φτιάξαμε πεντανόστιμο σπιτικό παγωτό!

files/1/394649.jpg

Ποια είναι η πιο νόστιμη και υγιεινή σπιτική λιχουδιά για το καλοκαίρι; Μα φυσικά το παγωτό! Θα θέλατε να έχετε μία σπιτική παγωτομηχανή που φτιάχνει επαγγελματικό, Ιταλικού τύπου παγωτό, με την πιο κρεμώδη υφή και την πιο απίστευτη γεύση, κι όλα αυτά σε μόλις 30 λεπτά;

Η απάντηση είναι ΝΑΙΙΙΙΙΙ!!!!

Τόσο καιρό όλοι απορούμε γιατί δεν μπορούμε να πετύχουμε το παγωτό στο σπίτι μας και γιατί πάντα κρυσταλλώνει. Ο λόγος είναι διότι δεν έχουμε την κατάλληλη παγωτομηχανή και την συνταγή φυσικά. Η ιταλική παγωτομηχανή Harlequin της Nemox είναι η καλύτερη οικιακή παγωτομηχανή, κατασκευασμένη στην Ιταλία... γιατί οι Ιταλοί γνωρίζουν το παγωτό καλύτερα από όλους μας! Τα αποτελέσματα είναι εγγυημένα, επαγγελματικά κι όλα αυτά με τον λιγότερο δυνατό κόπο.

Σας έχουμε μία πολύ εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για παγωτό σοκολάτα.

ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ (σχεδόν 800 ml)

Συστατικά:
- 1 κούπα φρέσκο γάλα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και εβαπορέ αν δεν έχετε)
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 3/4 κούπας ζάχαρη
- 100 γρ. κουβερτούρα (γάλακτος ή bitter)

(αν επιθυμείτε παγωτό βανίλια, αντικαταστήστε την κουβερτούρα με βανίλια και προσθέστε περισσότερη ζάχαρη)


Εκτέλεση:

Αρχικά λιώνουμε την σοκολάτα μας είτε σε μπεν μαρί είτε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1,5-2 λεπτά. 

Στο μίξερ μας τώρα... Κατά προτίμηση στο Classico Red που έχει το ιδανικό μέγεθος για το μίγμα μας. Χτυπάμε την λιωμένη σοκολάτα με την ζάχαρη και μισή κούπα από την κρέμα γάλακτος. Αφού ομογενοποιηθεί το μίγμα, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για 3 λεπτά περίπου στο μίξερ.

Ρίχνουμε το μίγμα μας μέσα στην παγωτομηχανή μας (ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες της) και αυτό ήταν! Κάνει τα μαγικά της! Πατάμε το κουμπάκι και την αφήνουμε να μας φτιάξει το πιο απίθανο παγωτό.

Όταν την ακούσουμε να ζορίζεται λιγάκι και το παγωτό έχει φουσκώσει, είναι η ώρα να την κλείσουμε. Μπορούμε να σερβίρουμε το παγωτό μας αμέσως ή μπορούμε να το αποθηκεύσουμε σε ένα τάπερ στην κατάψυξή μας. Είμαστε αρκετά σίγουροι ότι το παγωτό δε θα προφτάσει να μπει στην κατάψυξη... το πιθανότερο είναι ότι δε θα μπορέσετε να αντισταθείτε στην κρεμώδη υφή του και θα καταναλωθεί στην στιγμή. Κι αυτό είναι το σωστό! Γιατί το παγωτό είναι απόλαυση!

Μικρές συμβουλές:

1) Αν θέλετε να εμπλουτίσετε τη συνταγή σας, μπορείτε να προσθέσετε μπισκότα, ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο επιθυμείτε από το άνοιγμα που υπάρχει στο καπάκι, ΕΦΟΣΟΝ το παγωτό θα έχει ήδη φουσκώσει.
2) Μπορείτε να αντικαταστήσετε την ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος με ζαχαρούχο γάλα.
3) Μπορείτε, επίσης, να προσθέσετε αυγά αλλά πρέπει να προσέχετε να τα παστεριώσετε πρώτα (σε κατσαρολάκι μαζί με το γάλα).