Φτιάξτε Μπισκότα

files/1/Blog/TmStore_Blogshop-Making_Cookies.jpg











Cookie σοκολάτας με γέμιση κρέμα λεμόνι



Ζύμη μπισκότου



 Υλικά

 2/3 Φλιτζανιού ζάχαρη
 1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 1 αυγό
 1/2 κουταλιού αλάτι
 2 κουταλιές βανίλια
 30 γρ. τριμμένη σοκολάτα
 2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για κέικ που φουσκώνει

Παρασκευή ζύμης
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αυγό, τη βανίλια και το αλάτι. Τα χτυπάτε με το μπλέντερ χειρός Power Blitzer σε μεσαία ταχύτητα, ξύνοντας συχνά το μπολ μέχρι να γίνει το μείγμα ελαφρύ και αφράτο, 2 έως 3 λεπτά. Προσθέτετε το αλεύρι για κέικ και την τριμμένη σοκολάτα. Χτυπάτε το μίγμα σε χαμηλή ταχύτητα, ξύνοντας συχνά το μπολ, μέχρι να αναμιχθούν καλά, 2 με 3 λεπτά. Αν η ζύμη είναι πολύ μαλακή, θα πρέπει να την σκεπάσετε και να την βάλετε στο ψυγείο μέχρι να γίνει αρκετά σφιχτή για να σχηματιστούν τα μπισκότα, 30 έως 40 λεπτά. Έτοιμα για φούρνισμα.

Διαδικασία ψησίματος μπισκότου
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C και λαδώστε ελαφρώς τις φόρμες Big Top cookie. Τοποθετήστε τις σε λαδόκολλα για να τις γεμίσετε και να τις ψήσετε. Χωρίστε σε δύο ίσα μέρη τη ζύμη και πιέστε την μέσα στις φόρμες, ενώ κρατάτε πάντα τις φόρμες ίσιες. Τοποθετήστε το γεμισμένο Big Top Cookie στο φούρνο και ψήστε για 30 – 35 λεπτά. Εισάγετε μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο του cookie. Όταν η οδοντογλυφίδα βγει καθαρή και έχουν γίνει οι άκρες, το cookie είναι έτοιμο. Βγάλτε τις φόρμες από το φούρνο για να κρυώσουν τελείως, περίπου για 20 – 30 λεπτά. Το cookie θα είναι πολύ μαλακό μέχρι να κρυώσει. Προτείνουμε να βάλετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη τις φόρμες για να μην σπάσει το cookie όταν το βγάζετε από τη φόρμα. Για να βγάλετε τα δύο μισά από τις φόρμες, τοποθετήστε ένα πιάτο πάνω από τη φόρμα και γυρίστε την ανάποδα. Εφαρμόστε ελαφρά πίεση για να χαλαρώσετε το cookie από τις πλευρές και τραβήξτε απαλά τη φόρμα.

   
Κρέμα λεμόνι


 Υλικά

 500 γρ. κρέμα γάλακτος
 110 γρ. ζάχαρη
 60 γρ. φρέσκος χυμός λεμονιού
 ξύσμα από 1 λεμόνι
 

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και βάζουμε στη φωτιά. Χρησιμοποιήστε το Robo Stir (αυτόματος αναδευτήρας)   το μείγμα σας δε θα κολλήσει ούτε θα καεί. Μόλις πάρει βράση το μείγμα και αρχίσει να φουσκώνει, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και βράζετε για ακόμη 3 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Ανακατεύετε και αφήνετε για 5 λεπτά να κρυώσει λίγο η κρέμα.

Σερβίρισμα
Βάλτε στο κάτω μισό του cookie την κρέμα λεμόνι, αφήνοντας 3 εκατοστά από την άκρη. Γαρνίρετε το πιάτο με την υπόλοιπη κρέμα, ρίχτε κομματάκια σοκολάτα και καλή σας απόλαυση!

  Δείτε ακόμα μικρά gadgets μαγειρικής

 
     
Εργαλείο κοπής μπανάνας   Συσκευή σπασίματος αυγών   Καρυοθραύστης