Telemarketing Store
Solomou 56, Nea Ionia 14234 Athens, Greece
00302112115065, info@telemarketing.gr
Κλείσιμο
0 Shopping Cart €0.00
Κλείσιμο

Μύρισε μελομακάρονα!

Μύρισε μελομακάρονα!

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα γεμίζουν το σπίτι μυρωδιές που ξυπνούν παιδικές αναμνήσεις και μας γεμίζουν προσμονή για τον ερχομό του Άγιου Βασίλη. Στολίστε λοιπόν το σπίτι και υποδεχθείτε τον με τα πιο νόστιμα παραδοσιακά μελομακάρονα!


Υλικά για το σιρόπι

  • 2 κούπες μέλι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 3 κούπες νερό
  • 2 ξυλάκια κανέλας 
  • 3 γαρύφαλλα ολόκληρα

Υλικά για τα μελομακάρονα

  • 2 κούπες λάδι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/4 κούπας κονιάκ
  • 1 κούπα χυμός πορτοκάλι
  • το ξύσμα των πορτοκαλιών που στύψαμε
  • 2 κουτ. γλ. σόδα
  • 1 κουτ. γλ. baking powder
  • 1,5 κουτ. γλ. κανέλα
  • 8 κούπες αλεύρι

Σιρόπι εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και βράζουμε  για 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά να κρυώσει. Ετοιμάζουμε το σιρόπι τουλάχιστον 1 ώρα πριν τα μελομακάρονα για να προλάβει να κρυώσει καλά.

Μελομακάρονα εκτέλεση
Ρίχνουμε το λάδι, το κονιάκ, τη ζάχαρη, το ξύσμα και την κανέλα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα ή το μίξερ. Ρίχνουμε τη σόδα και το baking powder στο χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε και προσθέσουμε στο μείγμα μας. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα μας ανακατεύοντας με το χέρι. Ανακατεύουμε το πολύ για 1 λεπτό, ίσα να αφομοιωθούν τα υλικά. Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε ομοιόμορφα μεγέθη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου στους 190ο C, μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν.

Οδηγίες για το μέλωμα
Τα μελομακάρονα τα μελώνουμε πάντα ζεστά, όπως βγαίνουν από το φούρνο, ενώ το σιρόπι μας πρέπει να είναι κρύο. Καθώς μελώνουμε, τα μελομακάρονα αυξάνουν τη θερμοκρασία του σιροπιού μας, για αυτό προτείνουμε να χωρίζετε το έτοιμο σιρόπι σε δύο σκεύη, ώστε να μπορείτε να το κρυώνετε εναλλάξ στο ψυγείο.

Αφήνουμε τα μελομακάρονα στο σιρόπι για 10''-15'’ και στη συνέχεια τα ακουμπάμε σε σχάρα για να κρυώσουν καλά για να μην γίνουν πολύ μαλακά. Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι όσο είναι ζεστά.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
4+1 Ερωτήσεις & Απαντήσεις για την παθητική γυμναστική

4+1 Ερωτήσεις & Απαντήσεις για την παθητική γυμναστική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μύρισε μελομακάρονα!

Μύρισε μελομακάρονα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ