Ο έρωτας περνάει από το στομάχι...

files/1/shutterstock_171925007.jpg

Η μέρα των ερωτευμένων πλησιάζει και όλοι ψάχνουμε να βρούμε το κατάλληλο δώρο για τον έρωτά μας. Ένα δείπνο υπό το φως των κεριών δε θα ήταν το ιδανικό δώρο; Ιδού η συνταγή...

 

Θα το κάνουμε απλό και σχετικά ελαφρύ. Το μενού αποτελείται από μία σαλάτα, κοτόπουλο αλά κρεμ και μους σοκολάτας.

 

Κόβουμε την σαλάτα εποχής μας. Δηλαδή, απλά πλένουμε τα λαχανικά της αρεσκείας μας κι έπειτα, τα τοποθετούμε στο κατάλληλο εργαλείο κοπής. Χωρίς κόπο, έχουμε στο λεπτό μία εντυπωσιακή, πεντανόστιμη, πολύχρωμη και θρεπτική σαλάτα. Πιπεριές, καρότα, λάχανο, κρεμμύδι, ακόμα και μήλο ή πορτοκάλι μέσα στην σαλάτα θα δώσουν χρώμα και γεύση.

Αφήνουμε την φαντασία μας ελεύθερη και τις προτιμήσεις μας να μας κατευθύνουν.

 

Στο κοτόπουλο τώρα.

Χρειαζόμαστε:

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο

250 γρ κρέμα γάλακτος

10 φέτες μπέικον

100 γρ περίπου κίτρινα τυριά (γκούντα, ένταμ κτλ)

1 κρεμμύδι ξερό

Μανιτάρια (φρέσκα κατά προτίμηση) η ποσότητα εξαρτάται από τις προτιμήσεις μας

Λίγο ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτελούμε:

Εφόσον έχουμε κόψει τα μανιτάρια και το μπέικον μας, τα σωτάρουμε (με ελάχιστο ελαιόλαδο) σε ένα αντικολλητικό, κατά προτίμηση κεραμικό τηγάνι. Έτσι δεν προσθέτουμε επιπλέον λάδι εφόσον το μπέικον θα αποβάλλει αρκετά έλαια από το λίπος του. Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη και το σωτάρουμε κι αυτό. Μέσα στο σωταρισμένο μας μίγμα, ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος κι εφόσον ζεσταθεί αρκετά, στο τέλος ρίχνουμε τα τυριά, το αλάτι και πιπέρι. Πήζει η σάλτσα και την σβήνουμε.

Όσον αφορά το κοτόπουλο, μπορούμε να το ψήσουμε στο τηγάνι για λίγο κι έπειτα να βάλουμε το τηγάνι στον φούρνο για να ροδίσει.

Σερβίρουμε ρίχνοντας πάνω στο κοτόπουλο την σάλτσα.

 

Είμαστε έτοιμοι για το γλυκό; Ναι!!!

200 γρ κουβερτούρα

200 γρ κρέμα γάλακτος

100 γρ γάλα πλήρες καυτό

 

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί. Την αφήνουμε.

Σπάμε την σοκολάτα σε κομμάτια και πάνω της ρίχνουμε το καυτό γάλα που έχουμε ζεστάνει σε κατσαρολάκι (δεν έχει βράσει) και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Όταν κρυώσει λίγο αυτό το μίγμα, ρίχνουμε την σαντιγί μέσα και ανακατεύουμε με μαρίζ ή σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Σερβίρουμε σε μπολάκια και στολίζουμε με ότι επιθυμούμε.

 

Έτσι απλά. Ούτε χρονοβόρο, ούτε δύσκολο μενού.

Παρολίγο να ξεχάσουμε! Στολίζουμε το τραπέζι μας με αρωματικά κεριά που δεν καίγονται αλλά δημιουργούν μία υπέροχη, ρομαντική ατμόσφαιρα.

 

Καλή μας όρεξη και χρόνια πολλά στους ερωτευμένους!