Οι κουραμπιέδες μάς έσπασαν την μύτη

files/1/kourampiedes2.gifΗ μυρωδιά των κουραμπιέδων μέσα στο σπίτι είναι ικανή να μας σπάσει την μύτη... ανυπομονούμε να τους βγάλουμε από τον φούρνο για να τους φάμε ζεστούς!
Ας μπούμε κατευθείαν στο ψητό. Καθαρίζουμε τον πάγκο μας, στήνουμε τα εργαλεία μας και βγάζουμε τα υλικά μας. 
Θα χρειαστούμε ένα καλό μίξερ, ένα καλό μαχαίρι και μία λαμαρίνα για να τα ψήσουμε.

Τα υλικά μας τώρα:
300 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο αγελάδος(σε θερμοκρασία δωματίου)
50 γραμμάρια ζάχαρη
600-700 γραμμάρια αλεύρι
1 σφηνάκι κονιάκ
1,5 κούπα καβουρδισμένα αμύγδαλα
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
(αν επιθυμείτε, στα παραπάνω υλικά συνταγής, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ανθόνερο. Είναι θέμα γούστου)

Κόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια με ένα καλό μαχαίρι, κατά προτίμηση κεραμικό για να το κόβει χωρίς να κολλάει. 
Χτυπάμε για περίπου 10 λεπτά στο μίξερ μας το βούτυρο με την ζάχαρη. Εφόσον έχουν γίνει σαν κρέμα, σβήνουμε το μίξερ και προσπαθούμε να δείξουμε χαρακτήρα και να μην φάμε αυτό το υπέροχο μίγμα. 
Όση ώρα δούλευε το μίξερ μας το βούτυρο με την ζάχαρη, εμείς κόβαμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα... στο χέρι με μαχαίρι! Κεραμικό κατά προτίμηση πάλι. Και με μεγάλη προσοχή να μην κόψουμε και το χέρι...
Είναι προτιμότερο να τα πάρουμε έτοιμα καβουρδισμένα για να εξοικονομήσουμε χρόνο και να μην τα ψήνουμε εμείς.

Τα ποτίζουμε με το κονιάκ και τα αφήνουμε να μεθύσουν με την ησυχία τους μέχρι να μας χρειαστούν. 
Στο μίγμα-πειρασμό ρίχνουμε τώρα το αλεύρι, την βανίλια και το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε με το χέρι.

Και τέλος, μέσα στην ζύμη ρίχνουμε και τα μεθυσμένα αμύγδαλα και ζυμώνουμε για λίγο. Μέχρι, δηλαδή, να διασκορπιστούν σε όλη την ζύμη.

Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε στην λαμαρίνα μας. Δεν μας νοιάζει καθόλου το σχήμα τους. Είναι τόσο νόστιμα στην γεύση, που όπως και να τα ψήσουμε, θα είναι τέλεια!

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Αν μπορούμε να φανούμε εγκρατείς και να μην τα φάμε απευθείας από το ταψί, τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τα σερβίρουμε. 
Το σπίτι μας μύρισε και ομόρφυνε με αυτά τις υπέροχες χιονισμένες λιχουδιές!