Παγωτό & Σορμπέ: Οι αγαπημένες γεύσεις του καλοκαιριού

files/1/Blog/blog-tmstore-chocolate-bitter-ice-cream.jpg

Αν η σκέψη ενός κρεμώδους παγωτού, φτιαγμένου με αγνά υλικά, σας φαίνεται δελεαστική, σκεφτείτε ότι μπορείτε να το φτιάξετε στο σπίτι σας, ακολουθώντας απλές συνταγές και να δημιουργήσετε γεύσεις μοναδικές!

Η παγωτομηχανή Harlequin 1,5lt, αναλαμβάνει τη δύσκολη δουλειά, αναδεύοντας αργά και σταθερά το μείγμα σας και σε 25'-30' περίπου απολαμβάνετε φρέσκο, κρεμώδες σπιτικό παγωτό, με εκπληκτική υφή και γεύση.





Παγωτό βανίλια

Συστατικά:
150γρ. Ζάχαρη
250γρ. Γάλα
150γρ. Κρέμα γάλακτος
4 κρόκους αυγού
Λίγη βανίλια σε σκόνη

Χτυπήστε ελαφρά τους κρόκους του αυγού με τη ζάχαρη μέχρι να σχηματίσουν ένα αφρώδες μείγμα. Προσθέστε το γάλα καυτό, ανακατεύοντας συνεχώς. Συνεχίστε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα για 3’. Αφήστε να κρυώσει καλά, προσθέστε την κρέμα χτυπημένη σε σαντιγί και διατηρήστε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε. Ρίξτε το κρύο μείγμα στην παγωτομηχανή και απολαύστε το παγωτό σας σε 25’-30’ περίπου.



Παγωτό σοκολάτα

Συστατικά:

150γρ. Ζάχαρη
200γρ. Γάλα
200γρ. Κρέμα γάλακτος
1 αυγό
75γρ. Κουβερτούρα

Χτυπήστε ελαφρά το αυγό με τη ζάχαρη μέχρι να σχηματίσουν ένα αφρώδες μείγμα. Προσθέστε το γάλα καυτό, ανακατεύοντας συνεχώς. Συνεχίστε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα για 3’. Προσθέστε την σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια και ανακατέψτε μέχρι να λειώσει. Αφήστε να κρυώσει καλά το μείγμα και προσθέστε την κρέμα χτυπημένη σε σαντιγί. Διατηρήστε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε. Ρίξτε το κρύο μείγμα στην παγωτομηχανή και απολαύστε το παγωτό σας σε 25’-30’ περίπου.



Σορμπέ φράουλα

Συστατικά:

150γρ. Ζάχαρη
Χυμός 1 λεμονιού
 400γρ. Φράουλες (καθ. Βάρος)
2 κουταλιές σιρόπι ρόδι

Ραντίστε τις φράουλες με τον χυμό του λεμονιού και κόψτε της σε μικρά κομμάτια. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατέψτε και αδειάστε το μείγμα στο μπολ της παγωτομηχανής. Απολαύστε το σορμπέ σας σε 25’-30’ περίπου. 



Σορμπέ καρπούζι

Συστατικά:

500γρ. Καρπούζι (καθ. Βάρος)
100γρ. Ζάχαρη
100γρ. Νερό
100γρ. Κρέμα γάλακτος light
Χυμός 1 λεμονιού

Κόψτε το καρπούζι σε κομμάτια καθαρίζοντάς το από τους σπόρους και διατηρώντας όσο περισσότερο χυμό μπορείτε. Ανακατέψτε το καρπούζι με το χυμό λεμονιού. Προετοιμάστε το σιρόπι, βράζοντας τη ζάχαρη διαλυμένη στο νερό μαζί με ένα-δύο κουταλάκια χυμό καρπουζιού για αρκετά λεπτά. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει. Χτυπήστε την κρέμα. Ανακατέψτε όλα τα υλικά, ενσωματώνοντας το καρπούζι και το σιρόπι στην κρέμα, προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει. Αδειάστε το μείγμα στο μπολ της συσκευής και θέστε σε λειτουργία μέχρι να πετύχετε την επιθυμητή πυκνότητα.