ΤΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ?

files/1/fotomontaggio_verdurevolant2i.jpg

Κλασική ερώτηση για όλες τις γυναίκες. Ξαφνικά νιώθουμε ότι ξεμείναμε από ιδέες. Μα πού πήγαν όλα τα φαγητά? Όλο τα ίδια και τα ίδια τρώμε. Τις καθημερινές φτιάχνουμε κάτι στα γρήγορα γιατί μας πιέζει ο χρόνος και περιμένουμε το Σαββατοκύριακο για να φάμε ένα πλήρες γεύμα με τις γεύσεις του, τις μυρωδιές του, τη σαλτσούλα του...κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο, μοσχαράκι γιουβέτσι, ψαράκι πλακί, ρεβυθάδα κι άλλα πολλά τα οποία μας φαίνεται ότι θέλουν κόπο και χρόνο. Να σκεφτούμε να μαγειρέψουμε σε γάστρα τις καθημερινές? Ποτέέέέ....ως τώρα.!

Κι αν κάποιος μας έλεγε ότι υπάρχει γάστρα που ψήνει τουλάχιστον δυο φορές πιο γρήγορα από την κλασική γάστρα, τρεις φορές πιο νόστιμα και ζουμερά φαγητά και πλένεται τέσσερις φορές πιο γρήγορα? Θα το επιχειρούσαμε? Ναιιιι!!! Πώς? Με τη γάστρα BIOLUX! Οποιοδήποτε φαγητό κι αν είχαμε στο νου μας να μαγειρέψουμε μπορούμε να το φτιάξουμε στη γάστρα BIOLUX
.

Προτείνουμε κάτι εύκολο και οικονομικό.

Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο.

Θα χρειαστούμε:

1 μικρό κοτόπουλο ή 3 μπουτάκια.

3-4 πατάτες (κομμένες)

Λεμόνι

Ρίγανη

Αλάτι

Πιπέρι

Δεντρολίβανο (προαιρετικά)

Λάδι

Για την εκτέλεση:

Βάζουμε το κοτόπουλο, τις πατάτες, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη στη γάστρα. Έπειτα, με το Press Citron προσθέτουμε το λεμόνι χωρίς να φοβόμαστε ότι θα πέσουν και τα ανεπιθύμητα, πικρά κουκούτσια μαζί. Στο τέλος, βάζουμε και το λάδι και το δενδρολίβανο μαζί με ένα ποτηράκι του κρασιού νερό. Και βουρ στον φούρνο! Σε μέτριο, προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά.

Ντιν!! Ήρθε η ώρα να αντικρύσουμε το υπέροχο αποτέλεσμα. Το κοτόπουλο αχνίζει, η σάλτσα μας έχει την κατάλληλη σύσταση. Ούτε πολύ νερωμένη ούτε πολύ πηχτή. Η πατάτες λιώνουν στο στόμα έχοντας αποκτήσει μια υπέροχη γεύση από τα μπαχαρικά, χωρίς την παραμικρή κρούστα. Το κοτόπουλο, έχει σχηματίσει μια πανέμορφη, χρυσαφένια πέτσα κι όλη αυτή η πανδαισία γεύσεων είναι έτοιμη με την ελάχιστη προσπάθεια και σε ελάχιστο χρόνο.

Συνοδεύουμε το κοτόπουλο με μια πολύχρωμη εποχιακή σαλάτα που έχουμε φτιάξει εξίσου εύκολα με τον πολυκόφτη λαχανικών Nicer Dicer και στολίζουμε με φρεσκοκομμένο ρόδι..... Μην ανησυχείτε, δεν περιμέναμε να σας ταλαιπωρήσουμε στο τελευταίο στάδιο, με το ρόδι. Γνωρίζουμε ότι το να καθαρίζουμε ρόδι είναι μια διαδικασία που όλοι μας αποφεύγουμε, ενώ το ρόδι το λατρεύουμε! Γι’αυτό υπάρχει η συσκευή αφαίρεσης σπόρων ροδιού. Μέσα σε 2 λεπτά, χωρίς κόπο και τυχόν τραυματισμούς, έχετε σερβιρισμένο, φρεσκότατο ρόδι για σαλάτες, για χυμούς ή και σκέτο.

Στρώνουμε το τραπέζι και σερβίρουμε!

Και καλή μας όρεξη!