Το πιο αφράτο και υγιεινό τσουρέκι!

files/1/tsoureki (1).PNG

Το τσουρέκι συχνά το φοβόμαστε γιατί «παίζουμε» με μαγιά, θέλει χρόνο να φουσκώσει, απαιτεί ζύμωμα και πολλά άλλα παρελκόμενα.

Και τώρα ήρθε η ώρα να καταρριφθεί ο μύθος!

Το δικό μας τσουρέκι δεν χρειάζεται τίποτα από τα παραπάνω.
Αρκεί μόνο ένα καλό μίξερ με τον αναδευτήρα για ζύμωμα.


Υλικά
1 κιλό αλεύρι
6 αυγά
2 φακελάκια μαχλέπι
700 γρ ανθόμελο
600 γρ γάλα πλήρες
2 πορτοκάλια (ξύσμα)
100 γρ μαγιά νωπή
200 γρ ελαιόλαδο

Και ξεκινάμε...

1. Διαλύστε τη μαγιά μέσα στο χλιαρό γάλα. 
2. Ρίξτε όλα τα υλικά μέσα στον κάδο και ζυμώστε στην πρώτη ταχύτητα για 10-15 λεπτά.
3. Όταν πλέον η ζύμη έχει γίνει μία μάζα και ξεκολλάει από τον κάδο, σταματήστε το μίξερ και βγάλτε το ζυμάρι.
4. Χωρίστε το σε μπάλες και ανά τρεις μπάλες φτιάξτε μια πλεξούδα. 
5. Αλείψτε τα τσουρέκια με ένα αυγό χτυπημένο και ψήστε για 50 λεπτά στους 170 βαθμούς. 

Καλή επιτυχία!