Το σπίτι μύρισε πασχαλινά κουλουράκια!

files/1/Blog/tmostore-blog-Koulourakia-Pasxa.jpg

Το Πάσχα πλησιάζει... εκτός από το αρνί, τη μαγειρίτσα και τα κόκκινα αυγά, ποτέ δεν λείπουν από το τραπέζι τα κουλουράκια και το τσουρέκι.

Δεν υπάρχει πιο απολαυστική δραστηριότητα για τις μαμάδες, από το να φτιάξουν και να πλέξουν πασχαλινά κουλουράκια με τα παιδιά τους. Γι’αυτό κι εμείς σας έχουμε την τέλεια συνταγή!




Πασχαλινά κουλουράκια πορτοκαλιού
Υλικά για 40 περίπου κομμάτια:

200 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
2 βανίλιες
3 κρόκοι
1/4 φλιτζανιού γάλα
2 + 1/4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 αυγό για την επάλειψη

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού και τους κρόκους και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα. Ρίχνουμε το γάλα και το αλεύρι και χτυπάμε για πολύ λίγο.

Βγάζουμε τη ζύμη από το μίξερ και αρχίζουμε να ανακατεύουμε και να ζυμώνουμε καλά έως ότου γίνει εύπλαστη η ζύμη χωρίς να κολλάει.

Πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που μας αρέσουν, τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Καλή επιτυχία!