Λιθογραφ."Στο βάθος κήπος"

Στο βάθος κήπος. 60 X 40 εκ.

160

Κωδικός προϊόντος: ΛΙΑΙ005
Εγγύηση: 1 μήνας
Βάρος: 500 γρ.

Αργησαν να φύγουν απόψε.
Αντε εβίβα ο ένας, άντε εβίβα ο άλλος και τα φαρμάκια να μην πηγαίνουν κάτω.
Ο καπετάνιος στη γωνιά διάβαζε και ξαναδιάβαζε το γράμμα του γιου του.
Έγινε λέει πρώτος μηχανικός και ταξιδεύει τώρα σε μεγάλα ποστάλια.
Ένας Θεός ξέρει πότε θα έρθει στην πατρίδα. Τον πήρε το παράπονο. "Ανάθεμά σε ξενιτιά" πήρε να τραγουδήσει. Μπούκωσε η φωνή του. Μια γουλιά ρετσίνα, ένα εβίβα να περάσει η φουρτούνα.
Υπάρχουν και χειρότερα. Του ταχυδρόμου ο γιος, αδιόριστος από πέρσι.
Τον κέρασε, τού 'στειλε και μεζέ. Σήκωσε το ποτήρι, εβίβα, κοιτάχτηκαν στα μάτια -ποιος είναι ο τυχερός- και το κατέβασε μονορούφι.
Κέρασε και το ζευγαράκι στο τραπέζι απέναντι, που κοιτάζονταν στα μάτια. Μελωμένα πράγματα!
Η παρέα στο βάθος λογομάχησε κάποια στιγμή.
Ευτυχώς που πήρε την κιθάρα ένας απ' αυτούς.
Αβόζο-αβόζο το στήσανε το τραγούδι ξέχασαν την αιτία του καυγά.
Και φέρε μισή και φέρε ένα κατοσταράκι και άντ' εβίβα να πάνε τα φαρμάκια κάτω. Αλλά δεν...

Ο ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ.
Οι πίνακες είναι χαραμάδες που αφήνει ο ζωγράφος για να δούμε τη φλόγα της δημιουργίας που φουντώνει το νου του.
Και όταν αυτή κατασταλάξει την ακουμπά στο μουσαμά και μας επιτρέπει να μοιραστούμε μαζί του, τη στιγμή της έμπνευσης, αυτό το θείο δώρο που λίγοι το αξιώθηκαν. Ο Αχιλλέας Αϊβάζογλου, ένας από τους τυχερούς.

Εμπνευσμένος καλλιτέχνης, με ξεχωριστή ματιά, που σταματά κει που ο χρόνος άφησε τα σημάδια του. Ρυτίδες του χθες, νοσταλγίες του σήμερα. Στιγμές που προσπεράσαμε, βιαστικοί προς το τώρα. Χνάρια μιας ζωής όμορφης στη λιτότητά της, μιας γειτονιάς ανθρώπινης, μιας εποχής πικραγαπημένης.
Λένε ότι ο ζωγράφος όταν τελειώσει έναν πίνακα, παύει να του ανήκει. Mας, ανήκει! Σε όλους εμάς που μπορούμε να δούμε σ' αυτόν κάτι από την έμπνευση του δημιουργού και να την πάμε παραπέρα, μέσα από τους δρόμους της δικής μας ματιάς, της δικής μας ευαισθησίας.

Οι πίνακες δεν είναι μόνο για να στολίζουν το χώρο μας. Είναι και πηγή έμπνευσης, εισιτήρια για ταξίδι. Σταθείτε μπροστά σ' ένα πίνακα του Αϊβάζογλου και θαυμάστε χρώματα, τεχνική, φωτοσκιάσεις -μοναδικό ταλέντο του ζωγράφου- σταθείτε όμως και στο θέμα. Βάλτε ζωή στο σκηνικό. Μυρίστε την καταβρεγμένη αυλή, ακούστε τις κουβέντες πίσω από τις σφαλιστές πόρτες. Δείτε τη λεπτομέρεια στο καπνισμένο λαμπόγιαλο, ακουμπήστε τ' όνειρο των ανθρώπων εκείνων, ζήστε στην άχνα εκείνης της εποχής.

Ο Αχιλλέας Αϊβάζογλου που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το ’48, είναι ένας από τους σημαντικούς νέους ζωγράφους μας. Έχει σπουδάσει ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών με δάσκαλο το Γιάννη Μόραλη και φορητή εικόνα και νωπογραφία με τον Κωνσταντίνο Ξυνόπουλο.
Αναγνωρισμένος καλλιτέχνης με πολλές ατομικές εκθέσεις και περισσότερες συμμετοχές σε ομαδικές, αποσπά πάντα ευνοϊκές κριτικές όχι μόνο για την τεχνική του και τα χρώματα που χρησιμοποιεί -ώχρες και αποχρώσεις του καφέ- αλλά και για τη θεματολογία του.
Περιζήτητα τα έργα του, κοσμούν σήμερα το Υπουργείο Πολιτισμού, την Κτηματική Τράπεζα και άλλες πολλές ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.

close
 

Αγαπημένα

Για να προσθέσετε το προϊόν στα αγαπημένα σας πραγματοποιήστε  είσοδο  ή  εγγραφείτε  ως χρήστης.