Telemarketing Store
Solomou 56, Nea Ionia 14234 Athens, Greece
00302112115065, info@telemarketing.gr
Κλείσιμο
0 Shopping Cart €0.00
Κλείσιμο

4+1 Ερωτήσεις & Απαντήσεις για την παθητική γυμναστική

4+1 Ερωτήσεις & Απαντήσεις για την παθητική γυμναστική

Αποτελεσματική άσκηση ενώ χαλαρώνετε, χωρίς να κουνήσετε ούτε δαχτυλάκι σας; Και πώς γίνεται αυτό;

Συμβουλευτήκαμε καταξιωμένους fitness experts και personal trainers για να απαντήσουμε στα πιο συχνά ερωτήματα σχετικά με την παθητική γυμναστική.

 

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενεργητικής και παθητικής γυμναστικής;

Η ενεργητική γυμναστική είναι κάθε είδος άσκησης που περιλαμβάνει σωματική προσπάθεια για να επιτευχθεί μυϊκή δραστηριότητα. Αντίθετα, η παθητική γυμναστική είναι κάθε είδος άσκησης όπου κάποιος άλλος μετακινεί το σώμα σας για εσάς ή δουλεύετε με κάποιο είδος εξοπλισμού παθητικής γυμναστικής.

 

Πώς ανακαλύφθηκε η ιδέα της παθητικής γυμναστικής;

Η ιδέα φαίνεται να έχει καλλιεργήθηκε παράλληλα με τα προγράμματα εκπαίδευσης των Ρώσων κοσμοναύτων, ως μέθοδος άθλησης και διατήρησής τους σε καλή φυσική κατάσταση. Σταδιακά εξελίχθηκε σε ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται συχνά για να βοηθήσει άτομα που δεν μπορούν να ακολουθήσουν συμβατική άσκηση (ηλικιωμένοι, άτομα που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας ή Πάρκινσον κ.λπ.), βοηθώντας τους να χτίσουν οστική πυκνότητα και να βελτιώσουν την κυκλοφορία του αίματος, τη διέγερση των μυών και την αύξηση της δύναμής τους.

 

Σε ποιες μορφές συναντάμε την παθητική γυμναστική

Μία από τις πιο κοινές μορφές παθητικής γυμναστικής είναι η πλατφόρμα δονήσεων. Οι περισσότεροι στέκονται στην πλατφόρμα με τα γόνατα λυγισμένα σε γωνία 30 μοιρών. Στη συνέχεια, η πλατφόρμα αρχίζει να δονείται, κάνοντας το σώμα να πιστεύει ότι πέφτει. Αυτό το συναίσθημα ενεργοποιεί το αντανακλαστικό του στρες - μια εξαιρετικά γρήγορη συστολή των μυών που βοηθά στην άσκηση των περισσότερων από τους κύριους μυς του σώματος (πόδια, κοιλιά, πλάτη κ.λπ.).

Μια άλλη κοινή μορφή παθητικής άσκησης είναι οι ηλεκτρονικοί διεγέρτες μυών, οι οποίοι χρησιμοποιούν ζώνες ή ηλεκτρόδια συνδεδεμένα με μπαταρία, σχεδιασμένα να προκαλέσουν μυϊκές συσπάσεις. Η βασική αρχή πίσω από τα ηλεκτρόδια της παθητικής γυμναστικής προέρχεται από τη φυσιοθεραπεία, όπου χρησιμοποιούνται μικρά ηλεκτρικά σοκ για τη σύσπαση τραυματισμένων μυών.

 

Άρα, η παθητική άσκηση δεν είναι απλά πολύ καλή για να είναι αληθινή;

Τα οφέλη της παθητικής άσκησης είναι αρκετά ξεκάθαρα σε ομάδες ανθρώπων που απλά δεν έχουν την εναλλακτική της κανονικής άσκησης, έτσι μπορούμε με ασφάλεια να συμπεράνουμε ότι είναι ωφέλιμη ακόμη και για άτομα που έχουν την επιλογή της κανονικής άσκησης. Όμως, αντί να βασιζόμαστε αποκλειστικά στην παθητική γυμναστική, θα πρότεινα τη χρήση της συμπληρωματικά με προγράμματα συμβατικής γυμναστικής, αερόβιας ή/και ενδυνάμωσης. Εκτός αυτού, πρέπει να θυμόμαστε ότι η παθητική γυμναστική δεν θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος ή να κάψετε λίπος, το οποίο είναι κρίσιμο για να πετύχετε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

 

Είναι η παθητική γυμναστική κατάλληλη για όλους;

Όχι, η παθητική γυμναστική δεν είναι κατάλληλη για όλους. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού, από παιδιά ή άτομα με περιορισμένες αισθητηριακές ή διανοητικές ικανότητες ή από άτομα με βηματοδότες και εμφυτεύματα οποιουδήποτε τύπου. Γενικά, οι ειδικοί συμβουλεύουν πριν ξεκινήσετε οποιουδήποτε τύπου άσκησης, συνιστάται ιδιαίτερα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για μια προσωπική αξιολόγηση.