Churros
08/10/2018
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. γάλα φρέσκο
- 15 γρ. μαγιά νωπή
- 2 αυγά
- 180 γρ. νερό
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε τη μαγιά. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά, προσθέτουμε το μείγμα μαγιάς και λίγο-λίγο το αλεύρι και το νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί μισή ώρα.
Στη συνέχεια, παίρνουμε το μείγμα και ρίχνουμε λίγο λίγο στη συσκευή με ένα κουτάλι της σούπας και κλείνουμε το καπάκι. Το αφήνουμε για 3 με 5 λεπτά και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
Τοποθετούμε τα churros σε ένα πιάτο και τα διαχωρίζουμε με ένα μαχαίρι. Σερβίρουμε με λιωμένη σοκολάτα, μαρμελάδα ή ζάχαρη και απολαμβάνουμε ζεστά.