Telemarketing Store
Solomou 56, Nea Ionia 14234 Athens, Greece
00302112115065, info@telemarketing.gr
Κλείσιμο
0 Shopping Cart €0.00
Κλείσιμο

Φτιάξτε τον τέλειο freddo στο σπίτι!

Φτιάξτε τον τέλειο freddo στο σπίτι!

Ο Freddo Espresso, όπως και ο Freddo Cappuccino, είναι συνώνυμα του ελληνικού καλοκαιριού και βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεών μας τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και όλο το χρόνο. Και όπως ο προκάτοχός τους Frappe, που μονοπώλησε το ενδιαφέρον των Ελλήνων για 40 περίπου χρόνια, έτσι και οι Freddo Espresso και Freddo Cappuccino παρασκευάστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα και έκτοτε οι Έλληνες baristas έχουν εξελίξει την παρασκευής τους  σε αληθινή τέχνη!

Για πολλά χρόνια ο Freddo Espresso και ο Freddo Cappuccino ήταν καφέδες που μπορούσαμε να απολαύσουμε μόνο σε καφετέριες. Με τη διάδοση όμως των μηχανών καφέ στα ελληνικά νοικοκυριά, οι λάτρεις του καλού Freddo έχουν την ευκαιρία να παρασκευάσουν το δικό τους απολαυστικό καφέ στο σπίτι.

Είναι όμως τόσο εύκολο τελικά; Ποια είναι τα μυστικά για τέλειο Freddo στο σπίτι;

Αυτά τα ερωτήματα θέσαμε στους ειδικούς της Coffeeway και δείτε παρακάτω τι μας απάντησαν!

- Ποιος είναι ο ιδανικός καφές για Freddo;

Ο καθένας μας έχει τις ιδιαίτερες προτιμήσεις του στον καφέ, όταν μιλάμε όμως για κρύα παρασκευή πρέπει να θυμόμαστε δύο σημαντικά στοιχεία. Πρώτον, τα χαρμάνια καφέ προορίζονται για ζεστή παρασκευή και κάποια ενδέχεται να μην αναδεικνύουν επαρκώς τα αρώματα και τη γεύση τους στην κρύα παρασκευή. Λόγω, επιπλέον, και της αραίωσης του espresso με τον πάγο απαιτείται η επιλογή καφέ με δυνατό σώμα και σχετική ένταση. Ιδανικές επιλογές για Freddo είναι οι τύποι Espresso Special, Espresso Classic και Espresso Superior της Coffeeway, αλλά και οι μοναδικοί αρωματικοί Espresso της Coffeeway, όλα με επιλογή σε κόκκους που αλέθουμε στο σπίτι ή έτοιμο αλεσμένο χαρμάνι.

Αν όμως έχουμε μηχανή που δέχεται κάψουλες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλες τις κάψουλες espresso της Coffeeway, έχοντας επιλογές Ristretto με ένταση 10 ή 100% Arabica με ένταση 8, επιλογές με αρώματα καραμέλα ή βανίλια, αλλά και επιλογή decaf.

- Ποια είναι η ιδανική δόση καφέ για τον τέλειο freddo espresso;

Λόγω της αραίωσης του καφέ με τον πάγο, χρησιμοποιούμε 2 δόσεις μονού espresso (30 ml η κάθε μία) και δεν επιλέγουμε lungo παρασκευή. Άλλωστε, ένας freddo espresso με μεγαλύτερη πυκνότητα στην παρασκευή του espresso έχει μεγαλύτερη διάρκεια και αποφεύγουμε τον κίνδυνο να προκύψει ένα αραιωμένο αποτέλεσμα χωρίς ένταση. Αν θέλουμε να προσθέσουμε ζάχαρη στον espresso μας το κάνουμε όσο αυτός βρίσκεται σε ζεστή μορφή, πριν την προσθήκη του πάγου, καθώς έτσι λιώνει εύκολα και αποφεύγουμε περιττό χτύπημα που αλλοιώνει τη σύσταση του καφέ και δημιουργεί πολύ αφρό.

- Ποια είναι τα μυστικά για ένα τέλειο freddo espresso στο σπίτι;

  1. Όλα ξεκινούν με την παρασκευή της σωστής δόσης espresso όπως περιγράψαμε παραπάνω.
  2. Όσο βρίσκεται σε ζεστή μορφή προσθέτουμε στον espresso την επιθυμητή ζάχαρη.
  3. Στη συνέχεια χτυπάμε τον espresso με 2-3 παγάκια σε σέικερ ή σε μίξερ για φραπέ, μέχρι να νιώσουμε ότι κρύωσε το μείγμα. Στόχος αυτού του βήματος είναι απλά να κρυώσουμε τον καφέ, χωρίς να προσθέσουμε πολύ αέρα που θα δημιουργήσει αφρό.
  4. Σερβίρουμε, τέλος, το ρόφημα σε ποτήρι στο οποίο έχουμε προσθέσει πάγο.

- Ποιο είναι το μυστικό για freddo cappuccino;

Το αφρόγαλα που απαιτείται για ένα freddo cappuccino στις καφετέριες παρασκευάζεται συνήθως με ειδικό γάλα. Μπορούμε να πετύχουμε όμως ένα εξίσου καλό αποτέλεσμα στο σπίτι χρησιμοποιώντας light γάλα υψηλής παστερίωσης που είναι κρύο, σε θερμοκρασία που δεν υπερβαίνει τους -4ο C. Για ένα freddo cappuccino χτυπάμε περίπου 2 δάχτυλα γάλα σε μίξερ φραπέ, χωρίς προσθήκη πάγου γιατί αυτό δεν θα επιτρέψει στο αφρόγαλά μας να δέσει. Μόλις το αφρόγαλα αποκτήσει την επιθυμητή σύσταση το σερβίρουμε πάνω από τον καφέ μας. Παρόμοιο αποτέλεσμα στο αφρόγαλα μπορούμε να πετύχουμε και με μία φυτική κρέμα.

- Μπορούμε να απολαύσουμε τη γεύση του espresso Coffeeway σε άλλες δροσιστικές μορφές;

Βεβαίως μπορούμε! Μπορούμε να φτιάξουμε κοκτέιλ όπως espresso martini ή να χρησιμοποιήσουμε τον espresso στη ζαχαροπλαστική και να φτιάξουμε απολαυστικό παγωτό μόκα, tiramisu, μους μόκα και άλλα πολλά!

Τώρα που ξέρετε τα μυστικά για τον τέλειο freddo espresso και freddo cappuccino στο σπίτι δεν μένει παρά να τον δοκιμάσετε! Δείτε όλες τις επιλογές καφέ espresso Coffeeway και τη συλλογή με αξεσουάρ καφέ.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
4+1 Ερωτήσεις & Απαντήσεις για την παθητική γυμναστική

4+1 Ερωτήσεις & Απαντήσεις για την παθητική γυμναστική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μύρισε μελομακάρονα!

Μύρισε μελομακάρονα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ