Παστίτσιο με πένες τρικολόρε και σος τυριών

Υλικά
½ πακέτο πένες τρικολόρε
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
½ κρεμμύδι
2 ντομάτες
1 κανέλα ξύλο
2 γαρύφαλλο
Αλάτι
Πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ
50 γρ. ελαιόλαδο
Μισή κούπα αλεύρι
1 λίτρο γάλα
Για τη σος
100 γρ. παρμεζάνα
100 γρ. τυρί κρέμα
40 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό και τις σουρώνουμε. Προσθέτουμε λίγο λάδι.
Μαγειρεύουμε τον κιμά προσθέτοντας σταδιακά το κρεμμύδι, τις ντομάτες και τα μυρωδικά.
Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο και μόλις καεί καλά το λάδι προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε, προσθέτοντας στη συνέχεια το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου.
Στρώνουμε τις πένες σε ένα ταψί, προσθέτουμε τον κιμά και από πάνω την μπεσαμέλ. Στο τέλος ρίχνουμε την παρμεζάνα και ψήνουμε στο φούρνο για 30-40 περίπου λεπτά.
Ετοιμάζουμε και τη σος και όταν βγάλουμε το παστίτσιο από το φούρνο, το σερβίρουμε σε πιάτο, προσθέτοντας από πάνω τη σος.