Telemarketing Store
Solomou 56, Nea Ionia 14234 Athens, Greece
00302112115065, info@telemarketing.gr
Κλείσιμο
0 Shopping Cart €0.00
Κλείσιμο

Πώς θα φτιάξετε σπιτικές κονσέρβες

Πώς θα φτιάξετε σπιτικές κονσέρβες

Μια σωστά προετοιμασμένη κονσέρβα θα διατηρήσει το περιεχόμενό της αναλλοίωτο εκτός ψυγείου για τουλάχιστον 6 μήνες. Όταν θα επιλέξετε να την ανοίξετε θα ακουστεί το χαρακτηριστικό “ποπ”, ενώ στη συνέχεια το ανοικτό βάζο θα πρέπει να φυλάσσετε στο ψυγείο.

Πώς όμως θα εξασφαλίσετε τη σωστή κονσερβοποίηση;

Υπάρχουν 2 βασικοί τρόποι αποστείρωσης δοχείων και βάζων. Όποιον και αν επιλέξετε, πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες προετοιμασίας.
 

  1. Πλύντε διεξοδικά τα χέρια σας
  2. Επιλέξτε γυάλινα δοχεία, χωρίς φθορές
  3. Επιλέξτε καινούργια καπάκια καθώς τα παλιά μεταλλικά καπάκια φέρουν συχνά σημάδια σκουριάς ή αλλοιώσεις στις στροφές βιδώματος, που επιτρέπουν την είσοδο αέρα
  4. Προετοιμάστε τα γυάλινα και μεταλλικά μέρη των δοχείων, πλένοντάς τα με ζεστό νερό και σαπούνι, το οποίο θα ξεβγάλετε καλά
  5. Χρησιμοποιήστε καθαρές και σιδερωμένες πετσέτες


Α. Αποστείρωση σε βραστό νερό
Προτείνεται για την αποστείρωση μικρού αριθμού δοχείων
 

Αποστείρωση στο νερό

Τοποθετήστε τα πλυμένα γυάλινα και μεταλλικά μέρη των δοχείων σε νερό που βράζει και αφήστε για 10 λεπτά. Βεβαιωθείτε ότι το νερό καλύπτει καλά όλα τα αντικείμενα, τα οποία δεν θα πρέπει να ακουμπούν μεταξύ τους. Τοποθετήστε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας στο κάτω μέρος του σκεύους για να προστατέψετε τα δοχεία από τα χτυπήματα ή χρησιμοποιείστε σχάρα. Αφαιρέστε προσεκτικά με τη βοήθεια λαβίδας όλα τα αντικείμενα από το νερό και τοποθετήστε επάνω σε καθαρές πετσέτες ανάποδα για να στραγγίξουν.
 

Β. Αποστείρωση στο φούρνο 
Προτείνεται για την ταυτόχρονη αποστείρωση μεγαλύτερου αριθμού δοχείων
 

Αποστείρωση στο φούρνο

Τοποθετήστε τα πλυμένα γυάλινα και μεταλλικά μέρη των δοχείων με το άνοιγμα προς τα επάνω, σε λαμαρίνα φούρνου την οποία έχετε καλύψει με καθαρή πετσέτα. Βάλτε τη λαμαρίνα για 15 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 100ο C. Αφαιρέστε προσεκτικά τη λαμαρίνα από το φούρνο και τοποθετήστε σε επίπεδη επιφάνεια.

 

Γεμίστε τα δοχεία ενώ είναι ακόμα καυτά

Γέμισμα δοχείων

Μόλις ολοκληρώσετε την αποστείρωση, γεμίστε τα καυτά ακόμα βάζα (προσοχή να έχουν στραγγίξει από το νερό) με το καυτό περιεχόμενο (μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού, σάλτσα ντομάτας κλπ), μέχρι επάνω. Προσέξτε να μην λερώσετε το χείλος του βάζου. Αν λερωθεί, καθαρίστε προσεκτικά με ένα κομμάτι βρεγμένο χαρτί κουζίνας. 

 

Γυρίστε τα βάζα ανάποδα για να αφαιρέσετε τον αέρα

Σφράγισμα και αφαίρεση αέρα

Κλείστε αμέσως τα βάζα, αναποδογυρίστε τα επάνω σε καθαρή πετσέτα και αφήστε τα σε αυτή τη θέση μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Στη συνέχεια μπορείτε να τα διακοσμήσετε και να τα φυλάξετε σε δροσερό και σκιερό μέρος, μακριά από οσμές.

Καλή επιτυχία!

 

Δείτε τη Συλλογή εργαλείων και αξεσουάρ για σπιτικές κονσέρβες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Νικήτρια Διαγωνισμού

Νικήτρια Διαγωνισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παγωτό μόκα

Παγωτό μόκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Διαγωνισμός Διακοπές στην Άνδρο

Διαγωνισμός Διακοπές στην Άνδρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ