Telemarketing Store
Solomou 56, Nea Ionia 14234 Athens, Greece
00302112115065, info@telemarketing.gr
Κλείσιμο
0 Shopping Cart €0.00
Κλείσιμο

Το πιο αφράτο και μοσχομυριστό τσουρέκι!

Το πιο αφράτο και μοσχομυριστό τσουρέκι!

Μια μοναδική συνταγή για τσουρέκι, με οδηγίες βήμα-βήμα για να γεμίσει το σπίτι από τη λαχταριστή μυρωδιά φρεσκοψημένου, σπιτιού τσουρεκιού.


Υλικά

  • 3/4 φλιτζάνι γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 50 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 1/4 φλιτζάνι χλυαρό νερό
  • 5 φλιτζάνια αλεύρι (και λίγο περισσότερο μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου)
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 1/2 φακελάκι μαστίχα κοπανισμένη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνια
  • 1 αυγό για επάλειψη

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το γάλα να πάρει μία βράση και προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη, μαζί με λίγο αλάτι.

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλυαρό νερό. Προσθέτουμε στη διαλυμένη μαγιά 2,5 φλιτζάνια αλεύρι και τα αυγά χτυπημένα.

Χτυπάμε καλά το μείγμα και προσθέτουμε κατά σειρά το μείγμα με το γάλα, τη μαστίχα, το ξύσμα και το υπόλοιπο αλεύρι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρει ώστε να παραμένει μεν μαλακιά η ζύμη, χωρίς να κολλάει όμως πολύ στο χέρι. Ζυμώνουμε για 10 ακόμα λεπτά ώστε να γίνει ελαστική η ζύμη.

Τοποθετούμε σε μπολ διπλάσιου μεγέθους και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα. Τοποθετούμε σε ζεστό μέρος, αλλά όχι κοντά σε πηγές θερμότητας (π.χ. φούρνο). Αφήνουμε τουλάχιστον 2 ώρες να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.

Ξαναζυμώνουμε να ξεφουσκώσει, χωρίζουμε σε μπάλες και πλάθουμε σε πλεξούδες, κουλούρες και όποιο άλλο σχέδιο θέλουμε. Αφήνουμε για 1 ώρα περίπου ξεσκέπαστα τα τσουρέκια να φουσκώσουν.

Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου, ζάχαρη κλπ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα εξωτερικά.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε σε σχάρες να κρυώσουν καλά πριν τα αποθηκεύσουμε. Επειδή τα σπιτικά τσουρέκια στεγνώνουν γρήγορα προτείνουμε την αεροστεγή φύλαξή τους εκτός ψυγείου για λίγες ημέρες, ή την αποθήκευσή τους στην κατάψυξη για μεγαλύτερο διάστημα.

Καλή επιτυχία!