Telemarketing Store
Solomou 56, Nea Ionia 14234 Athens, Greece
00302112115065, info@telemarketing.gr
Κλείσιμο
0 Shopping Cart €0.00
Κλείσιμο

Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα

Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα

Για τους λάτρεις της ψητής γαλοπούλας, που πιστεύουν ότι της αξίζει μια θέση στο εορταστικό τραπέζι, σας δίνουμε μια συνταγή για μαρινάρισμα που θα σας εξασφαλίσει πολύ τρυφερό κρέας και σημαντική εξοικονόμηση χρόνου στο ψήσιμο.

Προμηθευτείτε τη γαλοπούλα από την προηγούμενη, αφαιρέστε προσεκτικά τις τρίχες και τα εντόσθια, πλύντε τη καλά και βάλτε τη σε λεκάνη αρκετά μεγάλη ώστε να καλυφθεί από τη μαρινάδα που θα ετοιμάσετε.

Για τη μαρινάδα

Ετοιμάστε μείγμα άλμης ανακατεύοντας σε κάθε λίτρο νερού 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Ετοιμάστε όση μαρινάδα χρειάζεται ώστε να καλυφθεί πλήρως η γαλοπούλα σας, ενώ για να μην επιπλέει μπορείτε να ακουμπήσετε επάνω της ένα βάρος.

Προσθέστε μέσα στο μπολ με την άλμη 1 πορτοκάλι κομμένα στα τέσσερα, 2 ξύλα κανέλας και μερικά γαρύφαλλα. Σκεπάστε το μπολ καλά με ένα αλουμινόχαρτο και μαρινάρετε όλο το βράδυ σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.

Για το ψήσιμο

Το πρωί αδειάστε τη μαρινάδα και σκουπίστε τη γαλοπούλα καλά εξωτερικά και εσωτερικά, χωρίς να την ξεπλύνετε. Βάλτε τη σε γάστρα και προσθέστε τα καρυκεύματα που προτιμάτε όπως αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μουστάρδα, μέλι, χυμό πορτοκάλι και λάδι. Σκεπάστε με το καπάκι και ψήστε για 1,5 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C.

Μετά από 1,5 ώρα βγάλτε τη από τον φούρνο, περιχύστε τη με το ζωμό που θα έχει μαζευτεί στη γάστρα και προσθέστε χυμό λεμονιού και αν χρειάζεται λίγο λάδι. Προσθέστε πατάτες και συνεχίστε το ψήσιμο χωρίς να σκεπάσετε μέχρι να ροδίσει και να ξεκολλάει το κρέας από το κόκαλο. Για να μην καούν τα λεπτά μέρη όπως ο λαιμός και το κάτω μέρος των ποδιών, μπορείτε να τα προστατέψετε καλύπτοντάς τα με λαδόκολλα και λίγο αλουμινόχαρτο.

Υπολογίστε ότι για κάθε κιλό γαλοπούλας (και γέμισης αν έχετε) θα χρειαστείτε - ανάλογα με το φούρνο σας - περίπου 30’ – 45’ ψήσιμο στο σύνολο.

Καλή επιτυχία! 
 

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
4+1 Ερωτήσεις & Απαντήσεις για την παθητική γυμναστική

4+1 Ερωτήσεις & Απαντήσεις για την παθητική γυμναστική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μύρισε μελομακάρονα!

Μύρισε μελομακάρονα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ