Μμμμμμ... ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ!

files/1/mag.jpg

Μια ανάσα μόλις από το Πάσχα σας έχουμε μία υπέροχη κι εύκολη συνταγή για να μοσχομυρίσει το σπίτι σας κι όλη η γειτονιά!                                

Υλικά για μαγειρίτσα (για 4-6 άτομα περίπου)

    1 αρνίσια συκωταριά, καθαρισμένη
    Εντεράκι από αρνί (ψιλοκομμένο)
    1 κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο
    6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
    1 κρεμμύδι ξερό
    2 μαρούλια, ψιλοκομμένα
    1 μεγάλο ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
    ½ φλιτζάνι ρύζι γλασέ (ή καρολίνα)
    Αλάτι, πιπέρι

    Για το αυγολέμονο

    3 αυγά μεγάλα, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
    Χυμός από 2-3 λεμόνια (ανάλογα το μέγεθός τους)

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε όλα τα ζαρζαβατικά. Βράζουμε τη συκωταριά σε άφθονο νερό που κοχλάζει και την αφήνουμε μέχρι να αποκτήσει ένα σταχτί χρώμα. Τη βγάζουμε από την κατσαρόλα και την αφήνουμε να κρυώσει για να μπορέσουμε να την ψιλοκόψουμε.

Σε άλλη κατσαρόλα, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε τη συκωταριά μας μέχρι να ροδίσει. Έπειτα, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μαρούλια, τον άνηθο και το ξερό κρεμμύδι το οποίο έχουμε τρίψει. Σωτάρουμε για 5 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε νερό (2.5 λίτρα περίπου) αλάτι και πιπέρι.

Αφού πάρει μία βράση η σούπα μας, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει η συκωταριά και να αποκτήσει η σούπα την επιθυμητή μορφή. Στο τέλος, προσθέτουμε το ρύζι και βράζουμε για ακόμα λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.

Για το αυγολέμονο: Χτυπάμε τους κρόκους μέχρι να αφρατέψουν κι έπειτα προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού χτυπώντας λίγο ακόμα. 

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, την οποία ρίχνουμε στους κρόκους ανακατεύοντας μαλακά με μία ξύλινη κουτάλα. Αφού έχουν ανακατευτεί επιτυχώς, ρίχνουμε με ένα κουτάλι λίγη σούπα μέσα στα αυγά και ανακατεύουμε. Τέλος, ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα και βράζουμε για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Σερβίρουμε τη μαγειρίτσα μας ζεστή και συνοδεύουμε με κρασί. 

Καλή Ανάσταση!