Ανακαινίζουμε το σπίτι μας!

files/1/A4F65C53C58E5763A006D142710B8E70.jpgΤο φθινόπωρο είναι η κατάλληλη εποχή να κάνουμε εκείνη την ανανέωση που πάντα θέλαμε στο σπίτι μας. Χωρίς μάστορες και χωρίς έξοδα, μπορούμε να την κάνουμε ολομόναχοι!

Έχουμε και λέμε... μπάνιο, κουζίνα, υπνοδωμάτια και σαλόνι.

Το μπάνιο θέλει ένα φρεσκάρισμα στους αρμούς του. Τους περνάμε με το Tile Grout και τα πλακάκια μας δείχνουν σαν καινούρια! Επίσης, για μικροεπισκευές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα κλειδιά γαλλικού τύπου και το t-driver κατσαβίδι. Κοινώς, αυτά που θα έκανε ένας υδραυλικός, μπορούμε να τα κάνουμε εμείς.

Πάμε στην κουζίνα. Εφόσον κι αυτό το δωμάτιο έχει να κάνει με σωλήνες, βρύσες και αρμούς, χρησιμοποιούμε πάνω κάτω τον ίδιο εξοπλισμό που χρησιμοποιήσαμε στο μπάνιο. Εδώ προσθέτουμε και το total restoration το οποίο θα μας βοηθήσει να καλύψουμε εκείνες τις γρατζουνιές που κάναμε στον πάγκο μας στην προσπάθειά μας να μιμηθούμε τους σεφ. Που τελικά, το κοτόπουλο και τα λαχανικά δεν βγήκαν ψιλοκομμένα αλλά ο πάγκος μας χαράχτηκε.  Το total restoration καλύπτει τις γρατζουνιές με ένα μόνο πέρασμα.

Σαλόνι τώρα. Εδώ έχουμε δουλειά. Τοίχους, έπιπλα... βαριές δουλειές! Αντιστεκόμαστε και δεν προσλαμβάνουμε προσωπικό.
Φοράμε την φόρμα εργασίας μας, βάζουμε μουσική και ξεκινάμε.
Ας ξεκινήσουμε με μία γενική επιδιόρθωση στα έπιπλά μας. Στο έπιπλο τηλεόρασης, το τραπέζι και αν έχουμε και κάτι σε βιβλιοθήκη. Και πάλι με το total restoration είμαστε καλυμμένοι. Με τον αντίστοιχο μαρκαδόρο περνάμε την επιφάνεια και ξεμπερδεύουμε! Και συνεχίζουμε με το θαυματουργό Renovator. Η αλήθεια είναι ότι είναι πιο εξειδικευμένο εργαλείο. Δηλαδή, είναι για αυτούς που πιάνουν τα χέρια τους. Αλλά αν το χειριστούμε σωστά μπορούμε να κάνουμε θαύματα! Δε θα φρεσκάρουμε τους τοίχους μας με ένα βαψιματάκι; Ε βέβαια! Με το Paint Zoom πατάμε την σκανδάλη και βάφουμε ψεκάζοντας. Ούτε ρολά ούτε πινέλα ούτε τίποτα. Γρήγορα, εύκολα και καθαρά.
Και για το δωμάτιο μία από τα ίδια. Τα ίδια δηλαδή, με το σαλόνι.

Κι αν νομίζουμε ότι όλη αυτή η διαδικασία θα μας πάρει πολύ καιρό είμαστε γελασμένοι.
Χωρίς ιδιαίτερα κόπο, μέσα σε μία μέρα αν είμαστε δύο άτομα ή δύο μέρες αν είμαστε μόνοι και το πάμε ήρεμα, έχουμε τελειώσει.

Και στην υγειά μας η μπυρίτσα που πίνουμε για να χαλαρώσουμε!