Γίδα τσιγαριστή στη γάστρα

files/1/Blog/Recipes/Gida-tsigaristi-gastra-blog-tmstore.jpgΥλικά         
1,5 κιλό μπούτι γίδα
6 ώριμες ντομάτες
3 κρεμμύδια ξερά    
4 κόκκους μπαχάρι
500 γρ. κρασί Μαρουβάς
1 λίτρο νερό
1 κουτ. γλ. ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Τσιγαρίζουμε τη γίδα με το κομμένο κρεμμύδι, το μπαχάρι και τη δάφνη.

Σβήνουμε με το κρασί Μαρουβάς και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε τουλάχιστον για 1,5 ώρα σε μέτρια θερμοκρασία ή έως ότου μαλακώσει το κρέας.