Κεφτεδάκια

files/1/Blog/Recipes/keftedakia-blog-tmstore.jpgΥλικά
1 κιλό κιμά μοσχάρι
1 ματσάκι δυόσμο
150 γρ. αλεύρι
1 κρεμμύδι
Αλατοπίπερο
2 αυγά
150 γρ. φρυγανιά
Μισό ματσάκι μαϊντανό

Για το dressing
300 ml λευκό ξηρό κρασί
1/2 κουταλιά μουστάρδα
1/2 κουταλιά γιαούρτι
Αλάτι 
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα βάζουμε ένα-ένα στο τηγάνι με το λάδι. Για να ψηθούν και από τις δύο μεριές, φροντίζουμε να τα αναποδογυρίζουμε καθ'όλη τη διάρκεια.

Όσο τηγανίζονται τα κεφτεδάκια, σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε 300 ml λευκό κρασί, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και γλασσάρει.

Στη συνέχεια βγάζουμε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι και τα σερβίρουμε σε πιάτο.

Προσθέτουμε στο κρασί τη μουστάρδα και το γιαούρτι, ανακατεύουμε και περιχύνουμε το dressing πάνω από τα κεφτεδάκια.