Telemarketing Store
Solomou 56, Nea Ionia 14234 Athens, Greece
00302112115065, info@telemarketing.gr
Κλείσιμο
0 Shopping Cart €0.00
Κλείσιμο

Υγιεινή λεμονάδα με μέλι

Υγιεινή λεμονάδα με μέλι

Λεμονάδα με μέλι – 237 KCAL

Συστατικά 

  • 6 κούπες (1.4L) Νερό – 0 KCAL
  • Φύλλα μέντας – 0 KCAL
  • 3 μεγάλα λεμόνια, χυμός και φλούδα – 51 KCAL
  • 3 κουταλιές της σούπας (45ml) μέλι – 186 KCAL


Φέρτε το νερό σε βρασμό, προσθέστε τη φλούδα και το μέλι και σιγοβράστε για 15 λεπτά. Αφαιρέστε το σκεύος από την εστία, αφαιρέστε τη φλούδα και αφήστε το σιρόπι να κρυώσει λίγο. Στη συνέχεια προσθέστε τα φύλλα μέντας και το χυμό λεμονιού, ανακατέψτε καλά και βάλτε το στο ψυγείο για να την απολαύσετε δροσερή.

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε παγάκια λεμονάδας με τα οποία μπορείτε να προσθέσετε γεύση σε άλλα ποτά. Ακόμα, μπορείτε να φτιάξετε απολαυστικές γρανίτες. Διπλασιάστε το μέλι για πιο γλυκιά γεύση.

Αυτή η απλή συνταγή δημιουργεί ένα νόστιμο και γρήγορο ποτό που μπορεί να καταναλωθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, προσφέροντας μια απόλαυση χωρίς ένοχα γλυκαντικά, που ικανοποιεί και τους πλέον απαιτητικούς.

 

10+1 Λόγοι που αγαπάμε το λεμόνι

  1. Δυναμώνει το ανοσοποιητικό - Η βιταμίνη C είναι η βιταμίνη που δραστηριοποιεί το ανοσοποιητικό μας συστήματος, και ο χυμός λεμονιού είναι πολύ πλούσιος σε αυτή. Όταν είστε σε κατάσταση στρες, το επίπεδο της βιταμίνης C στον οργανισμό σας είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που πέφτουν κατακόρυφα, για αυτό και οι ειδικοί συστήνουν να λαμβάνουμε επιπλέον βιταμίνη C κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα αγχωτικής ημέρας.
  2. Εξαιρετική πηγή καλίου – τα λεμόνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, το οποίο είναι καλό για την υγεία της καρδιάς, καθώς και τη λειτουργία του εγκεφάλου και των νεύρων.
  3. Βοηθάει την πέψη - Ο χυμός λεμονιού βοηθά την υγιή πέψη με τη χαλάρωση των τοξινών στο πεπτικό σας σύστημα, βοηθά στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της δυσπεψίας, όπως καούρα, ρέψιμο, και φούσκωμα.
  4. Καθαρίζει το σύστημά σας - Βοηθά στο να ξεπλύνετε τις τοξίνες από το σώμα σας με την ενίσχυση της λειτουργίας των ενζύμων και την τόνωση του ήπατος σας.
  5. Φρεσκάρει την αναπνοή σας - Βοηθά επίσης να ανακουφίσει πονόδοντους και ουλίτιδα.
  6. Διατηρεί το δέρμα χωρίς ψεγάδια - Τα αντιοξειδωτικά στο χυμό λεμονιού βοηθούν όχι μόνο να μειωθούν οι κηλίδες αλλά και οι ρυτίδες. Μπορεί επίσης να εφαρμοστεί στα σημάδια και στις κηλίδες ηλικίας για να μειώσει την εμφάνιση τους, και επειδή αποτελεί πηγή αποτοξίνωσης του αίματός σας, θα διατηρήσει τη λάμψη της επιδερμίδας σας.
  7. Βοηθά να χάσετε βάρος – Τα λεμόνια περιέχουν φυτικές ίνες πηκτίνης, η οποία βοηθά στην καταπολέμηση της αίσθησης της πείνας.
  8. Μειώνει τις φλεγμονές - Αν πίνετε νερό με λεμόνι σε τακτική βάση, θα μειωθεί η οξύτητα στο σώμα σας, που αποτελεί πηγή για διάφορες ασθένειες. Μειώνει το ουρικό οξύ στις αρθρώσεις σας, η οποία είναι μία από τις κύριες αιτίες της φλεγμονής.
  9. Σας χαρίζει ενέργεια – Ο χυμός λεμονιού παρέχει το σώμα σας ενέργεια όταν εισέρχεται στην πεπτική οδό σας, και βοηθά επίσης στο να μειωθεί το άγχος και η κατάθλιψη. (Ακόμη και το άρωμα των λεμονιών έχει μια κατευναστική επίδραση στο νευρικό σας σύστημα!)
  10. Βοηθά στην ελάττωση της καφεΐνης - Η αντικατάσταση του πρωινού καφέ με ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με λεμόνι κάνει πραγματικά θαύματα! Θα αισθάνεστε ανανεωμένοι και δεν θα νιώθετε καταβεβλημένοι μετά το πέρας της επίδρασης της καφεϊνης.
  11. Βοηθά στην καταπολέμηση των ιογενών λοιμώξεων – Το ζεστό νερό με λεμόνι ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και έχει αναφερθεί ότι μειώνει ιογενείς λοιμώξεις και τον πονόλαιμο που επακολουθεί. 
     

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
4+1 Ερωτήσεις & Απαντήσεις για την παθητική γυμναστική

4+1 Ερωτήσεις & Απαντήσεις για την παθητική γυμναστική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μύρισε μελομακάρονα!

Μύρισε μελομακάρονα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ