Μουσακάς Diet

files/1/Blog/Recipes/mousakas-blog-tmstore.jpgΥλικά
2 κολοκυθάκια
2 μελιτζάνες
2 πατάτες
3 ώριμες ντομάτες
800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
Αλατοπίπερο
1 ματσάκι μαϊντανό
4  γαρύφαλλα
 
Για την μπεσαμέλ:        
700 γρ. γάλα light
100 γρ. ελαιόλαδο
1 κουτ. αλεύρι
60 γρ. τυρί τριμμένο light

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε τις πατάτες, τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες μέσα σε ένα ταψί χωρίς λάδι.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε μέσα τον κιμά. Ανακατεύουμε καλά τον κιμά και προσθέτουμε αλατοπίπερο.

Ρίχνουμε τις ντομάτες, μαϊντανό και γαρύφαλλο μέσα στον κιμά και τον αφήνουμε να ψηθεί.


Αφού ψήσουμε όλα τα λαχανικά, τα απλώνουμε σε στρώσεις σε ταψί και ρίχνουμε από πάνω τους το τυρί για να δώσει ωραίο άρωμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε από πάνω τον κιμά.

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ ρίχνοντας το λάδι, λίγο από το τυρί, και τα υπόλοιπα υλικά στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια την προσθέτουμε πάνω από το μουσακά και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Ρίχνουμε από πάνω και το υπόλοιπο τυρί και το βάζουμε στο φούρνο.