Οσομπούκο χοιρινό

files/1/Blog/Recipes/osso-bucco-blog-tmstore.jpgΥλικά
3-4 κομμάτια οσομπούκο χοιρινό            
2 πράσα             
1 κλωνάρι σέλερι            
2 πατάτες             
400 γρ. κόκκινο κρασί            
2 κρεμμύδια ξερά            
Αλάτι            
Πιπέρι             
100 γρ. ελαιόλαδο            
50 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο             
1 καρότο             
2 φύλλα δάφνη            

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε λάδι στο ταψί και τοποθετούμε το κρέας μας μέσα. Προσθέτουμε και λίγο αλατοπίπερο και το αφήνουμε να σοταριστεί.

Αναποδογυρίζουμε το κρέας για να ψηθεί και από τις δύο μεριές. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε μέσα. Σβήνουμε με κόκκινο κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

Το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα και δέκα λεπτά.

Βγάζουμε το κρέας ολόκληρο και το σερβίρουμε σε ένα πιάτο και τα υπόλοιπα υλικά που έχουν μείνει στο ταψί τα περνάμε από ένα μπλέντερ ώστε να φτιάξουμε μια σος βελουτέ.

Ως συνοδευτικό μπορούμε να φτιάξουμε ένα ρύζι και να ρίξουμε από πάνω του λίγο από τη σος. Περιχύνουμε και στο κρέας μας τη σος και σερβίρουμε μαζί με το ρύζι σε πιατέλα.