Telemarketing Store
Solomou 56, Nea Ionia 14234 Athens, Greece
00302112115065, info@telemarketing.gr
Κλείσιμο
0 Shopping Cart €0.00
Κλείσιμο

Τούρτα παγωτό για το πάρτυ μας

Τούρτα παγωτό για το πάρτυ μας

Έφτασε η ώρα... η ώρα της τούρτας! Την περιμέναμε με ανυπομονησία. Είμαστε ήδη κουρασμένοι από τις υπόλοιπες διαδικασίες και θα θέλαμε κάτι εύκολο, νόστιμο, υγιεινό και εντυπωσιακό! Ζητάμε πολλά; Όχι αν διαθέτουμε τα κατάλληλα σύνεργα και φυσικά, μεράκι.

Ξεκινάμε λοιπόν με την συνταγή μας. Εμείς σας δίνουμε τη βασική συνταγή, αλλά ο καθένας μπορεί να προσθέσει την προσωπική του νότα, χρησιμοποιώντας φαντασία.

 

Συνταγή για Τούρτα παγωτό

Υλικά για το παγωτό: 

  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος (εκτός ψυγείου)
  • Μισή κούπα κακάο
  • Κομματάκια κουβερτούρας

Υλικά για τη βάση:

  • 1 κουτί μπισκότα πτι μπερ (ή digestive ή τύπου μιράντα ή τύπου oreo)
  • 1 πακέτο βούτυρο

Υλικά για τη διακόσμηση (προαιρετικά):

  • Φράουλες
  • Σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι ή μπρίκι. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα μας σε ένα απλό μπλέντερ κι έπειτα, ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με τα θρυμματισμένα μπισκότα φτιάχνοντας μία ζύμη. Την πατάμε με το χέρι μας μέσα σε ένα τσέρκι ζαχαροπλαστικής και φτιάχνουμε την βάση της τούρτας μας.

Και τώρα αρχίζει το παιχνίδι δημιουργίας! Μπορούμε, αν επιθυμούμε, να ρίξουμε κάποια σιρόπι της αρεσκείας μας πάνω από την βάση μας για επιπλέον γεύση. Εφόσον έχουμε τελειώσει, βάζουμε το τσέρκι μας στο ψυγείο για να κρυώνει και να καλοδεχτεί το παγωτό που θα μπει από πάνω.

Πάμε στο παγωτό!

Χτυπάμε με ένα δυνατό μίξερ όλα τα υλικά μαζί για πολύ λίγο (μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά). Έπειτα, ρίχνουμε το μίγμα μας μέσα στην παγωτομηχανή μας (γιατί χωρίς παγωτομηχανή, δεν γίνεται) και το αφήνουμε να ετοιμαστεί μόνο του. Όταν έχει πλέον φουσκώσει το παγωτό μας, το βγάζουμε από την παγωτομηχανή και το ρίχνουμε μέσα στο τσέρκι μας, απλώνοντας με απαλές κινήσεις την κρεμώδη, βελούδινη υφή του.

Το τοποθετούμε για περίπου μισή ώρα στην κατάψυξη και το βγάζουμε για να το στολίσουμε με φαντασία. Στην συγκεκριμένη συνταγή αποφασίσαμε να στολίσουμε την τούρτα μας με φρέσκιες φράουλες και λιωμένη σοκολάτα.

Η διαδικασία είναι απλή. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων και το περιχύνουμε στο παγωτό. Αμέσως μετά, ρίχνουμε και τις φράουλες από πάνω και βουρρ μέσα στην κατάψυξη! Αφήστε την τουλάχιστον για 3 ώρες κι όταν την βγάλετε για να την κόψετε, βγάλτε την 5-10 λεπτά νωρίτερα (ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία) για να κόβεται. 
Προσοχή όμως! Μην την αφήσετε να λιώσει, διότι αν έχει πολλή ζέστη, λιώνει εύκολα.

Δημιουργικές συμβουλές: 
1) Αντί για παγωτό με γεύση σοκολάτα, μπορείτε να μην προσθέσετε κακάο και σοκολάτα και να την αφήσετε σκέτη βανίλια. Επίσης, μέσα στην βανίλια, μπορείτε να προσθέσετε μπισκότα (oreo, πτι μπερ κτλ), ή σοκολατάκια για να γίνει στατσιατέλα. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και προσθέστε ό,τι επιθυμείτε (ξηρούς καρπούς, καραμέλα κ.ά)
2) Στο στολισμό της τούρτας, «παίξτε»  ελεύθερα με τις αγαπημένες γεύσεις και τα αγαπημένα σας χρώματα. Προσθέστε μπισκότα, ξηρούς καρπούς, λιωμένη σοκολάτα γάλακτος ή bitter, φρούτα, σιρόπια, μαρμελάδες, πουράκια ή smarties.


Δείτε όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ για την τούρτα σας.
 

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
4+1 Ερωτήσεις & Απαντήσεις για την παθητική γυμναστική

4+1 Ερωτήσεις & Απαντήσεις για την παθητική γυμναστική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μύρισε μελομακάρονα!

Μύρισε μελομακάρονα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ