Τσουρέκι με ανθόμελο

files/1/Blog/Recipes/tsoureki-anthomelo-blog-tmstore.jpgΥλικά
1 kg αλεύρι
6 αυγά
2 φακελάκια μαχλέπι
700 γρ. ανθόμελο
600 γρ. γάλα πλήρες
2 πορτοκάλια (ξύσμα)
100 γρ. μαγιά νωπή
200 γρ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε ένα-ένα μέσα τα υλικά στον κάδο και θέτουμε το μίξερ σε λειτουργία για περίπου 10 με 15 λεπτά. 

Μόλις το ζυμάρι είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το μίξερ και το πλάθουμε σε 3 μπάλες. Στη συνέχεια, διαμορφώνουμε ένα-ένα τα ζυμάρια σε κυλινδρικό σχήμα στο μέγεθος που επιθυμούμε για να φτιάξουμε το τσουρέκι σε σχήμα πλεξούδας. 

Μόλις τα ενώσουμε καλά σε σχήμα πλεξούδας, απλώνουμε λίγο λάδι σε ένα ταψί, τοποθετούμε μέσα το τσουρέκι και το βάζουμε στο φούρνο για 50 λεπτά στους 170 βαθμούς.