Variohand... η υπερσυσκευή!

files/1/soup.jpgΌλα τα σπίτια έχουν ανάγκη από ένα μπλέντερ, ένα μούλτι, έναν πολυκόφτη... όπως το αποκαλεί ο καθένας. Το Variohand τα κάνει όλα και συμφέρει!

Αντί να αγοράσουμε 8 διαφορετικές συσκευές, αγοράζουμε μία και μοναδική και κάνουμε όλες μας τις κουζινοδουλειές με 49 ευρώ μόνο. 

Τι θέλουμε να φτιάξουμε; Πουρέ! Το κάνει! Σάλτσα για μακαρόνια; Το κάνει! Φρουτόκρεμα για το μωρό; Το κάνει κι αυτό! Ή μήπως σαντιγύ! Τα πάντα! 

Ας δούμε μερικές συνταγές για να γλυκαθούμε...

Υπέροχη σάλτσα αυγολέμονο για τους ντολμάδες, τις αγκινάρες, τα γιουβαρλάκια
Θα χρειαστούμε:
3 αυγά
½ κούπα χυμό λεμονιού
Ένα φλιτζάνι ζωμό από το φαγητό που μαγειρεύουμε
1 κουταλιά κορν φλάουρ 

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας μέσα σε ένα δοχείο και τοποθετούμε τον αναδευτήρα πάνω στην ράβδο. Χτυπάμε το μίγμα μας στην μεγάλη ταχύτητα και εφόσον ομογενοποιηθεί, το ρίχνουμε μέσα στο φαγητό μας και το αφήνουμε στην χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.

Πουρές πατάτας
Θα χρειαστούμε:
500 γρ πατάτες
½ φλιτζάνι γάλα (μπορείτε και εβαπορέ και πιο έντονη γεύση)
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Αλάτι

Εκτέλεση: 
Βράζουμε τις πατατούλες μας μέχρι να μαλακώσουν πλήρως. Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο (πάνω στις καυτές πατάτες) και το αλάτι και τοποθετούμε τον πολτοποιητή πάνω στην ράβδο.
Στην χαμηλή ταχύτητα, αργά και σταθερά, πολτοποιούμε τον πουρέ μας και τον απολαμβάνουμε είτε ζεστό είτε κρύο. Η υφή του θα είναι τέλεια ούτως ή άλλως!

Μανιταρόσουπα βελουτέ 
500 γρ μανιτάρια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 φλιτζάνι ζωμό της επιλογής σας
Αλάτι και πιπέρι
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Λιώνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια. Βγάζουμε το σκεύος από την φωτιά αφού μαραθούν.
Έπειτα, σε μία κατσαρόλα βαθιά, λιώνουμε 2 κουταλιές βούτυρο και ρίχνουμε και το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα μέχρι να κιτρινίσει.
Προσθέτουμε τον ζωμό και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε την σούπα να βράσει. 
Αφού βράσουν καλά τα υλικά της, τοποθετούμε το μπλέντερ χειρός πάνω στην ράβδο, χαμηλώνουμε την φωτιά και πολτοποιούμε οποιοδήποτε κομματάκι εντοπίσουμε στην σούπα. Αφού έχει αποκτήσει μια κρεμώδη υφή, ρίχνουμε στο τέλος την κρέμα γάλακτος και απολαμβάνουμε την νοστιμότατη και υγιεινή σούπα!

Σαντιγί 
Θα χρειαστούμε:
330 ml με πλήρη λιπαρά
4 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
Βανίλια (προαιρετικά) 

Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τον αναδευτήρα πάνω στην ράβδο και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαντιγί. Εφόσον, έχει πήξει προσθέτουμε την ζάχαρη και την βανίλια αν επιθυμούμε. 
Κι έτοιμη η σαντιγύ μας! Γαρνίρουμε οτιδήποτε θελήσουμε... 

Είμαστε έτοιμοι! Δώσαμε μία επιπλέον γεύση στα κυρίως πιάτα μας με μία μόνο συσκευή! 
Από εδώ και πέρα το variohand θα γίνει το δεξί μας χέρι...