Telemarketing Store
Solomou 56, Nea Ionia 14234 Athens, Greece
00302112115065, info@telemarketing.gr
Κλείσιμο
0 Shopping Cart €0.00
Κλείσιμο
Τη Υπερμάχω Στρατηγώ 1821-2021 46x49 εκ. 299 https://schema.org/NewCondition EUR
Τη Υπερμάχω Στρατηγώ 1821-2021 46x49 εκ.

Τη Υπερμάχω Στρατηγώ 1821-2021 46x49 εκ.

SKU: ΕΙ1821

Επετειακή κυκλοφορία για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με πιστοποιητικό αυθεντικότητας.

Ποσ.:
 

Περιγραφή

Ο πίνακας είναι πιστή αναδημιουργία του έργου που φιλοτέχνησε η ζωγράφος και αγιογράφος Στέλλα Καραγεωργίου, αποκλειστικά για λογαριασμό των Διεθνών Μοναδικών Συλλογών, για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μεθόδους βυζαντινής αγιογραφίας και λαογραφικής τέχνης.

Η 25η Μαρτίου, ημέρα του Ευαγγελισμού, είχε οριστεί ως ημέρα έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης κατά του Τουρκικού ζυγού, από τον αρχηγό της Φιλικής Εταιρείας Αλέξανδρο Υψηλάντη, "ως ευαγγελιζομένη την πολιτικήν λύτρωσιν του ελληνικού έθνους".

Για τον πιστό λαό όμως, αποτέλεσε και ένα σημάδι εμψύχωσης, ότι ο αγώνας θα βρισκόταν υπό την σκέπη της Παναγίας. Ο Ακάθιστος ύμνος άλλωστε, με το "Τη υπερμάχω στρατηγώ τα νικητήρια?", είχε καθιερώσει την Παναγία στη συνείδηση των Ελλήνων ως την προστάτιδα του Έθνους.

Η παράσταση του Ευαγγελισμού στο κέντρο παρουσιάζει αριστερά τον αρχάγγελο Γαβριήλ, ο οποίος αναγγέλλει την χαρμόσυνη είδηση της επικείμενης γέννησης του Χριστού και δεξιά την Παρθένο Μαρία, η οποία εικονίζεται όρθια, με κίνηση ταπεινώσεως.

Ο Ευαγγελισμός περιβάλλεται από 12 εκπροσώπους της Ελληνικής επανάστασης, αγωνιστές και αγωνίστριες, διανοούμενους και τους ιδρυτές της Φιλικής εταιρείας, οι οποίοι στέκονται με σεμνότητα μπροστά στη θεία παρουσία, αλλά, ταυτόχρονα, εκφράζουν αγωνιστική διάθεση και εσωτερικό ήθος.

Εκατέρωθεν εμφανίζονται να προσκυνούν τον Ευαγγελισμό, οι:

(αριστερά) Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Νικόλαος Σκουφάς, Εμμανουήλ Ξάνθος, Αθανάσιος Τσακάλωφ, Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, Αθανάσιος Διάκος

(δεξιά) Διονύσιος Σολωμός, Ρήγας Φεραίος, Οδυσσέας Ανδρούτσος, Κωνσταντίνος Κανάρης, Μαντώ Μαυρογένους, Γεώργιος Καραϊσκάκης (σημαιοφόρος)

Επάνω αριστερά απεικονίζεται ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, ο οποίος σύμφωνα με την ευρέως διαδεδομένη εξιστόρηση των γεγονότων, στις 25 Μαρτίου του 1821 ύψωσε τη σημαία του αγώνα και κήρυξε την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, σημείο συγκέντρωσης προεστών, οπλαρχηγών και κληρικών κατά την περίοδο αυτή.

Επάνω δεξιά απεικονίζεται η Ναυμαχία του Ναβαρίνου. Η 20ή Οκτωβρίου 1827, αποτέλεσε μια εκ των τελικών πράξεων επίλυσης του "ελληνικού ζητήματος", που ήταν σε εξέλιξη από το 1821, με την ολοκληρωτική καταστροφή του τουρκοαιγυπτιακού στόλου από ναυτικές μοίρες της Βρετανίας, της Ρωσίας και της Γαλλίας, σηματοδοτώντας το οριστικό τέλος της εκστρατείας του Ιμπραήμ. Με τη ναυμαχία του Ναβαρίνου άνοιξε ο δρόμος για τον εξαναγκασμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην αποδοχή της δημιουργίας του ελληνικού κράτους - αποτελώντας έτσι τον νικηφόρο επίλογο της Ελληνικής Επανάστασης και την ανατολή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Οι Διεθνείς Μοναδικές Συλλογές αναπαρήγαγαν τον μοναδικό αυτό πίνακα με την πίστη και τον σεβασμό που αρμόζει στο πρωτότυπο.

Ο πίνακας είναι φιλοτεχνημένος με γνήσια χρώματα μεταξοτυπίας, που παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο και τοπικά επιχρυσώματα με φύλλο μπρουτζίνας. Η κορνίζα του είναι κατασκευασμένη από ξύλο. Ο πίνακας καλύπτεται με τζάμι για την προστασία του και φέρει μεταλλική πλακέτα με εγχάρακτο τίτλο:

25η Μαρτίου 1821 - 2021
200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Διαστάσεις με την κορνίζα: 46 χ 49 εκ.
Κορνίζα 5,5 εκ.

Ο πίνακας θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό 1821 έργων και συνοδεύεται από πιστοποιητικό αυθεντικότητας.

Βάρος 1 κιλά
Πλάτος 49 εκ.
Ύψος 46 εκ.

Σχετικά Προϊόντα