Μανέστρα με καραβίδες

files/1/Blog/karavides-kritharaki.jpgΜια υπέροχη νηστίσιμη συνταγή που μπορούμε να απολαύσουμε όλο το χρόνο.

Υλικά

7-8 καραβίδες μέτριες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1 φύλλο δάφνης
1 ποτήρι λευκό κρασί
60 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. μανέστρα
Λίγο νερό
Μαϊντανός
Αλατοπίπερο


Εκτέλεση:

Σωτάρουμε πρώτα τις καραβίδες σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα 
και προς το τέλος προσθέτουμε το κρεμμυδάκι. Σβήνουμε με το λευκό κρασί. 

Αφήνουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη μανέστρα, την ντομάτα και λίγο νερό. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και το φύλλο δάφνης. 

Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γλασάρει και να μαγειρευτεί το κριθαράκι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε, αν χρειαστεί, λίγο ακόμα νερό. 

Σερβίρουμε, προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και απολαμβάνουμε ζεστό.

Καλή απόλαυση!