Telemarketing Store
Solomou 56, Nea Ionia 14234 Athens, Greece
00302112115065, info@telemarketing.gr
Κλείσιμο
0 Shopping Cart €0.00
Κλείσιμο

Πεντανόστιμο εορταστικό χοιρινό... εύκολα!

Πεντανόστιμο εορταστικό χοιρινό... εύκολα!

Χριστούγεννα, γιορτές, οικογενειακά τραπέζια... λιχουδιές!

Οι γιορτές είναι η ιδανική ευκαιρία να μαζευτούμε γύρω από το τραπέζι και να απολαύσουμε μοναδικές γεύσεις με τα αγαπημένα μας πρόσωπα η προετοιμασία γίνεται πολύ πιο εύκολη με τα κατάλληλα είδη κουζίνας που κάνουν την διαδικασία ευκολότερη ακόμα κι αν μαγειρεύετε για ολόκληρη την οικογένεια.

Δείτε πώς μπορείτε να ετοιμάσετε ένα χοιρινό με δαμάσκηνα και βερίκοκα που θα κλέψει τις εντυπώσεις, μαζί με μια παντζαροσαλάτα που θα δώσει γκουρμέ πινελιά στο γιορτινό σας τραπέζι.

Υλικά για περίπου 10 άτομα

  • 2 κιλά μπούτι χοιρινό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού αποξηραμένα βερύκοκα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού


Για το γλασάρισμα/σάλτσα

  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα (γαλλικού τύπου)
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • Άφθονο ελαιόλαδο για το ταψί
  • Αλάτι, πιπέρι


Για την παντζαροσαλάτα

  • 3 κούπες βρασμένα παντζάρια
  • 1 μήλο
  • Καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • Λίγο λάδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)


Εκτέλεση:

Προετοιμασία χοιρινού: Βράζουμε το χοιρινό σε μια μαντεμένια κατσαρόλα, μαζί με τη δάφνη και το πιπέρι, σε σιγανή φωτιά για περίπου μιάμιση ώρα, μέχρι να μαλακώσει. Στη διπλανή εστία, βράζουμε τα παντζάρια.

Προετοιμασία σάλτσας: Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας με έναν αναδευτήρα και προθερμαίνουμε τον φούρνο.

Ψήσιμο: Βγάζουμε το χοιρινό από την κατσαρόλα και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό ταψί. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και ρίχνουμε άφθονο ελαιόλαδο. Αντί για νερό, προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό που περίσσεψε από το βράσιμο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ανοίγουμε δύο φορές τον φούρνο για να περιχύσουμε το κρέας με τη σάλτσα του.

Ετοιμασία σαλάτας: Μόλις κρυώσουν τα παντζάρια, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες χρησιμοποιώντας ένα μαντολίνο κουζίνας για ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Τρίβουμε το μήλο και πολτοποιούμε το σκόρδο. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα και λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα παντζάρια, το μήλο και τα καρύδια.

Σερβίρισμα: Το ψητό σερβίρεται ζεστό, συνοδευόμενο με τη σάλτσα του και την παντζαροσαλάτα. Το τραπέζι σας θα γίνει ανεπανάληπτο, με μια φιάλη κόκκινο κρασί να συμπληρώνει την απόλαυση.

Με απλά υλικά, σωστό εξοπλισμό όπως το μαντολίνο κουζίνας και μια καλή μαντεμένια κατσαρόλα, το γιορτινό σας τραπέζι για τα Χριστούγεννα θα γίνει μια εμπειρία που θα θυμάστε όλοι για πάντα.

Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!