Κουραμπιέδες

files/1/Blog/Recipes/kourampiedes-blog-tmstore.jpgΥλικά    
640 γρ. φρέσκο βούτυρο            
300 γρ. αμύγδαλα άσπρα καβουρδισμένα            
1 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη             
1 σφηνάκι κονιάκ            
2 βανίλιες            
1 ½ κουτ. γλ. μπέικιν  πάουντερ            
1 φακελάκι μαστίχα (σκόνη)            
2 πακέτα αλεύρι (μαλακό)            

Εκτέλεση:

Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το τοποθετούμε μέσα στο μίξερ μαζί με την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάμαι για περίπου μισή ώρα.

Στη συνέχεια αρχίζουμε να προσθέτουμε ένα-ένα τα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύουμε για αρκετή ώρα για να ενωποιηθούν όλα τα υλικά.

Πλάθουμε τη ζύμη στο επιθυμητό σχήμα και σ
τη συνέχεια ψήνουμε τους κουραμπιέδες στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά.

Μόλις κρυώσουν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.