Οι κουραμπιέδες μάς έσπασαν την μύτη

files/1/kourampiedes2.gifΗ μυρωδιά των κουραμπιέδων μέσα στο σπίτι είναι ικανή να μας σπάσει την μύτη... ανυπομονούμε να τους βγάλουμε από τον φούρνο για να τους φάμε ζεστούς!

Υλικά:
300 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο αγελάδος(σε θερμοκρασία δωματίου)
50 γραμμάρια ζάχαρη
600-700 γραμμάρια αλεύρι
1 σφηνάκι κονιάκ
1,5 κούπα καβουρδισμένα αμύγδαλα
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
(αν επιθυμείτε, στα παραπάνω υλικά συνταγής, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ανθόνερο)

Κόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια.

Χτυπάμε για περίπου 10 λεπτά στο μίξερ μας το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν ομοιόμορφη κρέμα.

Καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα και τα κόβουμε με μικρότερα κομμάτια. Τα ποτίζουμε με το κονιάκ και τα αφήνουμε μέχρι να μας χρειαστούν. 

Στο μίγμα ρίχνουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε με το χέρι.

Και τέλος, μέσα στην ζύμη προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε για λίγο. 

Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε στην λαμαρίνα μας. 

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τα σερβίρουμε. 

Το σπίτι μας μύρισε και ομόρφυνε με αυτά τις υπέροχες χιονισμένες λιχουδιές!