Σπιτική μαρμελάδα φράουλα

files/1/Blog/strawberry-blog-post.jpg

Μια εύκολη σπιτική μαρμελάδα φράουλα για να απολαμβάνετε το άρωμα της άνοιξης όλο το χρόνο!

Δείτε εδώ τη συλλογή εργαλείων και αξεσουάρ για σπιτικές μαρμελάδες!


Συστατικά
400 γρ. ζάχαρη
1 μεγάλο λεμόνι (ξύσμα & χυμός)
700 γρ. φρέσκες φράουλες


Εκτέλεση
1. Πλύντε και στραγγίξτε τις φράουλες. Αφαιρέστε το κοτσάνι και κόψτε τις φράουλες στη μέση.

2.
Βάλτε τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού στην κατσαρόλα και ανακατέψτε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά, έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη.

3.
Προσθέστε τις φράουλες και μαγειρέψτε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για 20 ακόμα λεπτά περίπου, για να εξατμιστεί το περισσότερο νερό.

4.
Δοκιμάστε τη μαρμελάδα ακουμπώντας ποσότητα ίση με ένα κουταλάκι σε κρύο πιάτο. Μόλις δείτε ότι "στέκεται" όταν ανασηκώνετε το πιάτο, είναι έτοιμη. Αν εξακολουθεί να είναι λεπτόρευστη, συνεχίστε το μαγείρεμα για ακόμα 10 λεπτά και επαναλάβετε τη δοκιμή.

5.
Μόλις η μαρμελάδα είναι έτοιμη, σερβίρετε μέχρι επάνω σε καθαρά γυάλινα βάζα, σφραγίστε και αφήστε κρυώσουν πριν την αποθήκευση.

Συμβουλή:
Η ζάχαρη σας βοηθά να διατηρήσετε τη μαρμελάδα στο ψυγείο για περισσότερο διάστημα, ή ακόμα και εκτός ψυγείου έως 6 μήνες, μέσα σε αποστειρωμένα βάζα.

Για μια πιο light παραλλαγή, μπορείτε να αφαιρέσετε μέρος της ζάχαρης, αυξάνοντας το χρόνο βρασμού, ώστε να απορροφηθούν περισσότερα από τα υγρά της φράουλας. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τις συνθήκες ψύξης και σας προτείνουμε τη χρήση αποστειρωμένων βάζων.

Διαβάστε εδώ τη διαδικασία αποστείρωσης βάζων.

Απολαύστε τη μαρμελάδα φράουλες με ψωμί, παγωτό, σε κρέπες, ως γέμιση σε γλυκά και κρουασάν και με πολλούς ακόμα τρόπους!

Δείτε εδώ τη συλλογή εργαλείων και αξεσουάρ για σπιτικές μαρμελάδες!