Φθινοπωρινά αξεσουάρ!

files/1/leaf.jpgΜπορεί το φετινό φθινόπωρο να μοιάζει με άνοιξη, ωστόσο, κάποια βασικά πράγματα για το σπίτι και για μας πρέπει να τα έχουμε προμηθευτεί... για να μας βρει έτοιμους ο χειμώνας!

Τι μπορεί να είναι αυτά;

Από πού να ξεκινήσουμε! Ας αρχίσουμε από το σπίτι. Μπορεί να μην έχει πολύ κρύο, αλλά όσο να’ναι το βράδυ πέφτει η θερμοκρασία. Είναι αυτή η περίεργη εποχή που δεν είναι κατάλληλη για να ανάψουμε θέρμανση αλλά από την άλλη, το βράδυ «μπάζει»... 

Προμηθευόμαστε ένα απλό αλλά πρωτότυπο στόπερ πόρτας που ταιριάζει σε όλα τα σπίτια και το τοποθετούμε στην πόρτα μας. Έτσι σταματάει να εισχωρεί ο αέρας και η υγρασία το βράδυ. Διατηρούμε, δηλαδή, ζεστό το σπίτι μας.

Κάτι άλλο... μα ένα πατάκι εισόδου φυσικά! Δεν πρέπει να αφήσουμε τις φθινοπωρινές βροχές να εισχωρήσουν στο σπίτι μας. Λάσπες και τα σχετικά... όσο πιο απορροφητικό το πατάκι τόσο καλύτερα!

Έπειτα, χρειαζόμαστε και έναν αφυγραντήρα. Όχι πολύ μεγάλο γιατί είναι ακριβοί και καταναλώνουν ρεύμα. Αλλά δεν γίνεται πια με αυτήν την υγρασία! Και δεν ανάβουμε και θέρμανση για να σπάσει λίγο. Έχουμε τον τέλειο αφυγραντήρα που εκτός από αποτελεσματικός αποτελεί και ένα πραγματικό στολίδι για το σπίτι μας. 

Αλλά αρκετά για το σπίτι... για εμάς; Τι χαρακτηρίζει το φθινόπωρο; Γαλότσες και ομπρέλα φυσικά. Έχουμε τις καλύτερες γαλότσες και την καλύτερη αντιανεμική ομπρέλα. Γιατί πολλές φορές βρέχει αλλά ο αέρας δεν μας επιτρέπει να ανοίξουμε ομπρέλα. Με αυτήν την ομπρέλα δεν διατρέχουμε φόβο… και σε συνδυασμό με τις γαλότσες, μπορούμε να περπατάμε και να τραγουδάμε στην βροχή! 

Δεν χρειαζόμαστε περισσότερα… τα παραπάνω είναι αρκετά για να περάσουμε το φθινόπωρο που μας απομένει και με το καλό να υποδεχτούμε τον χειμώνα. Γιατί για να είμαστε ειλικρινείς, και ο χειμώνας δεν έχει μεγάλη διαφορά από το φθινόπωρο.